fbpx

AGRO.bio Hungary Kft.

Cím:
Telefonszám: +36 1 785 4884

A magyar termőtalaj nemzeti kincs, nemzeti erőforrás. Megóvása, javítása közös feladatunk, mindannyiunk érdeke, a jövő nemzedékeinek záloga. Az AGRO.bio elkötelezett a fenntartható mezőgazdasági gyakorlat megvalósításában, melyben a mikrobiológiai termékeink használata kiemelkedő jelentőségű. A fenntarthatóság nem csak gyakorlat, hanem egy gondolkozásmód és életvitel. A fenntartható mezőgazdasági gyakorlatot művelők társadalmi szerepvállalása kiemelkedő.

Mi, az AGRO.bio – magyar tulajdonosi háttérrel – 17. éve működünk a hazai és külföldi piacokon. Elsősorban a növénytermesztésben használt mikrobiológiai termékek forgalmazásával, fejlesztésével és gyártásával foglalkozunk. A vállalatunk alapítása óta társaságunk egyik kiemelt célja, hogy ismereteink, technológiáink segítségével és átadásával – itthon és külföldön – a mezőgazdasági, termelők tevékenységébe, mint a termelés meghatározó alapját, beillesszük a termőtalaj termőképességének rövid- és hosszú távú javítására törekvő a gondolkodást és döntésképességet. Ez egy nehéz, hosszantartó feladat, viszont termékportfóliónk és technológiai ajánlásaink egyre szélesebb szakmai körben adnak eszközt és egyben lehetőséget arra, hogy megmentsük a termőtalajokat a további, folyamatos degradációtól. Fontos feladatunknak tekintjük továbbra is a szükséges, azonnal alkalmazható tudás folyamatos átadását az egyre nyitottabb és szakmailag komolyabban érdeklődő szántóföldi -és kertészeti termelők részére.

Tevékenységünket segíti a mikrobiológiai termékeink rendkívül tudatosan, szakmai és tudományos alapon kialakított összetétele, valamint magas, szinte gyógyszergyári minősége, amelyre egyedülálló garanciát adunk a piacainkon.

Termékeink elsősorban a talaj tápanyag-utánpótlásában játszanak fontos szerepet, egy természetes, környezetbarát talajbiológiai megoldást biztosítva. Fenntartható módon jelentősen javítható a növények tápanyagpótlása, a talaj humusztartalmának növelése, a talajszerkezet átalakítása. 2001-óta a hazai talajbaktérium piac egyik piacvezető, meghatározó cége vagyunk, nemcsak a piaci részesedés, illetően, hanem a folyamatos újdonságok kialakításának tekintetében is.

A nevünkhöz fűződik pl. a cellulózbontás, mint termékkategória kialakítása (2008), a BactoFil Jet kijuttatás technológia (2005, 2010, 2017), a mikorrhiza termék bevezetése Magyarországon (2010), a hosszú hatású élőalgás biostimulátor piacra helyezése (2012, 2016). Az elmúlt évi friss engedélyes termékünk az első talajalga készítmény Magyarországon.

2016 –ban hívtuk életre az AGRO.bio Demo Farm Projektet, melynek legfőbb célja, hogy a mikrobiológiai termékeket beillesszük a hagyományos input anyagok közé. Korrekt mintavételezések után szakmai, statisztikai alapokon megmutassuk, milyen összefüggések alapján és miként képesek a BactoFil® termékek emelni a talajművelés a tápanyag gazdálkodás és a növényvédelem hatékonyságát.