Az élő talaj titka
2025. szeptember 23.
Az élő talaj a kulcsa a mezőgazdaság jövőjének: tápanyagdús élelmiszerek és egészséges termőföld kéz a kézben.
A talajból gyökerezünk
2025. szeptember 22.
A regeneratív mezőgazdaság a talajélet és vízgazdálkodás javításával segít a klímaváltozás és hozamingadozás ellen.
Lényeges területi könnyítések az AÖP-ben
2025. szeptember 21.
Kisebb területi elvárások, kisebb szankciók lépnek érvénybe az AÖP-ben.
Az őszies időjárás meghozza a kedvet a sütőtökhöz
2025. szeptember 20.
A fogyasztás élénkül, a kínálat a tavalyinál szűkösebb a sütőtök piacán.
Most még tehetünk a fákért és a gyümölcsökért
2025. szeptember 20.
Most még tehetünk a gyümölcsfák fagytűréséért, a jövő évi termésért és idei tárolhatóságáért.
Hogyan lesz sikeres a napraforgótermesztés?
2025. szeptember 20.
A magyar mezőgazdaságban a napraforgó egyre nagyobb teret nyer, a sikerhez azonban pontos technológia kell.
Készül a holnap krumplija: több ezer fajtát szekvenálnak
2025. szeptember 19.
Cél: a klímaváltozáshoz jobban alkalmazkodó burgonyák keresése egy komplex, genetikai előrejelző modell révén.
Őszi tápanyagpótlás: a jövő évi termés záloga
2025. szeptember 19.
Ősszel pótolt tápanyaggal a gyümölcsfák erősebben indulnak tavasszal, és jobb eséllyel hozzák a várt termést.
A szálastakarmány-készítés természetvédelmi vonatkozásai
2025. szeptember 18.
A szálastakarmány-készítés a mezőgazdaság kulcsa, miközben fontos szerepet játszik a természet és a fajok megőrzésében.
A román almatermesztés is stabilabb, mint a magyar
2025. szeptember 17.
Az almatermés évjáratbeli kilengései nálunk akkorák, amilyet sem Romániában, sem Spanyolországban nem tapasztalni.
Így látják a műholdak a magyar kukoricát; másoké sem jobb
2025. szeptember 16.
Romlanak a kukorica kilátásai Európában. Búzából viszont bőséges a kínálat, és ez csak növekedni fog.
Gabonatrendek: ha a bolgárok váltanak, azt mi is érezzük
2025. szeptember 16.
Ha Bulgária gabonatermelése új irányt vesz, akkor a régiónk durum-, prémiumbúza- és sörárpakínálata megváltozik.
