Drasztikus visszaesés jön az ukrán búzaexportban
2024. április 18.
A magyar terményárakra erősen kihat, hogy miből mekkora exportra van esélye Ukrajnának.
Szakmai beszélgetés a burgonya növényvédelméről
2024. április 18.
Ha önellátók szeretnénk lenni burgonyából, pontos technológiára, teljeskörű növényvédelemre lesz szükség. Az FMC a burgonyatermesztőket szólította meg podcastjában.
A gyomnövények elleni hatékony védelem kulcsfontosságú a termésbiztonság eléréséhez
2024. április 17.
A kukoricatermesztésben is hódítanak a rugalmas kijuttatású, postemergens gyomirtók.
Új pályázat gyümölcs, gyógynövény, borszőlő telepítésére
2024. április 17.
500 millió forintot lehet igényelni ültetvények telepítésére és a kiegészítő beruházásokhoz.
Vége a búzának? Szórványos esők az áztató helyett
2024. április 16.
Nem látni esélyt arra, hogy tiszteségesen megázzanak az alföldi vetések. Egy egyetlen pozitívum a hideg időjárás.
Miben különböznek a biológiai termékek az organikus és a hagyományos növénytermesztési megoldásoktól?
2024. április 16.
A biológiai és kémiai megoldásoknak egyaránt van létjogosultságuk a mezőgazdasági termelésben.
Kidolgozták a vertikális epertermesztés technológiáját
2024. április 16.
A vertikális rendszerű epertermesztésben több megoldandó feladat is adódott.
Eddig szuperül alakul az eperpiac
2024. április 14.
Mindenki bizakodó: ebben az évben elkerülhetőnek látszanak a nagy epertermelési csúcsok és árbeszakadások.
KUKORICA: vetés és kelésdinamika
2024. április 14.
A kukorica termésmennyiségének ingadozását legjobban befolyásoló tényező az éghajlatváltozás…
Európa élvonalában a hazai napraforgótermesztés
2024. április 13.
Nem biztos, hogy meglesz a 700 ezer hektárnyi napraforgó, de így is az élmezőnyben van Magyarország.
Carnadine-nal a levéltetvek ellen már a kalászosokban, tavasszal is!
2024. április 12.
A levéltetvek tavasszal a kalászosok terméshozamát csökkentik szívogatásukkal. Így védekezzünk ellenük!
A lombtrágyázásról – néhány szóban
2024. április 12.
A trágyázással jelentősen befolyásolni tudjuk a termés mennyiségét és a minőségét, beltartalmi jellemzőit is.