Express®-technológia a hatékonyság szolgálatában
2020. március 30.
Az Express® technológiával a kultúrnövény-szelektivitásnak köszönhetően szinte a napraforgó fenológiájától független végezhetjük a kezelést.
A repcefénybogár elleni védekezés a piretroidrezisztencia tükrében
2020. március 30.
Az egyoldalú szerhasználat miatt a repcefénybogár esetében is kialakult a rezisztencia, amire megoldás a rezisztenciatörő hatású Avaunt®.
Gyümölcstermesztési körkép
2020. március 30.
Aki gyümölcsfát ültet, az bízik a jövőben – tartja a régi mondás. Az elmúlt 30 év mégsem erről tanúskodik.
Egészségvédelem a mezőgazdaságban
2020. március 30.
A sorozat célja megismertetni az olvasót a mezőgazdasági munka során feltárt környezeti és egészségi kockázatokkal.
Antibiotikum helyett hozamfokozó
2020. március 27.
A hozamfokozó kedvezően hat a bélflórára, csökkentik a patogén kórokozók és a bakteriális toxinok számát, s egészségesebb állatállományt eredményez.
A fejlesztés nem lehetőség, hanem kényszer
2020. március 27.
A Közös Agrárpolitika új ciklusában az juthat forráshoz, aki – lehetőleg iparágon kívüli résztvevőkkel – fejleszt.
Szeszélyes évszak… Csak ez most nem vicces!
2020. március 26.
Ennél bolondabb időt kitalálva sem lehetne csinálni, mint amit az idei „tél” és március művel. Lássuk!
A kukoricavetés sarkalatos pontjai
2020. március 26.
Kevesebb mint egy hónap – 3 hét – alatt el kell vetni egymillió hektár kukoricát!
Eljött a szója évtizede
2020. március 26.
Az Európai Unióban az elmúlt évek során növekszik a szója vetésterülete, miközben hazánkban még mindig stagnál.
Járvány: válságstáb a vetőmagosoknál is
2020. március 26.
Soha nem látott akadályok előtt az ágazat.
A városi fák környezeti hasznosságának vizsgálata
2020. március 24.
A zöld infrastruktúra (Green Infrastructure) a közelmúltban európai és országos szinten is kiemelkedő szerepet kapott.
Amalgerol® Starter: az erős kezdés
2020. március 24.
A vetéssel egy menetben a maghoz szórt mikrogranulált startertrágya a növények csírázásakor biztosítja a fiatalkori fejlődéshez legszükségesebb tápelemeket.