Sivatagi búza 19%-os fehérjetartalommal
2025. április 15.
A sivatagi búza jól bírja a sót és a hőséget, és alig négy hónap alatt hoz kiváló minőségű termést.
Vetésidő: gazdák, vadászelnökök is javasolják a vadriasztót
2025. április 12.
Az ultrahangos vadriasztó kíméletes, hatékony megoldás a vadak mezőgazdasági területeken okozott kárának megelőzésére.
Jön a meleg, elindult a vetés, de velünk marad a szél
2025. április 11.
A vetések elindultak. A márciusi csapadékot gyorsan kifújja szél a talajból.
Horsch: átmeneti kor van, váltani kell a talajművelésben
2025. április 10.
Horsch: a mezőgazdaságban a talajművelési technológiák váltása döntő a vízmegőrzés és a fenntartható termelés érdekében.
Háromszoros lett a gáz ára – így váltott a gazda!
2025. április 09.
A Kocsis család a magas gázárak miatt áttért a fűtés nélküli palántanevelésre. Nézd meg, hogyan alkalmazkodtak a kihívásokhoz!
Az esők és a spanyol újkrumpli
2025. április 09.
A szárazabb táblákban megfelelő koraiburgonya-termésre számítanak a spanyolok.
Corteva: minden gyomproblémára van jó megoldás kukoricában
2025. április 07.
A kukorica jövedelmezősége a gyomirtáson is múlik – a Corteva minden gyomhelyzetre hatékony megoldást kínál.
Vetőmag Szövetség: a precíziós nemesítés nem GMO!
2025. április 02.
Ideje felébredni, mert génszerkesztés nélkül nem lesz sikeres a magyar nemesítés.
A legsikeresebb szántóföldi zöldségek
2025. április 02.
A szabadföldi zöldségek közül nem mindegyik bírja a bioművelést, de például a sütőtök nagyon is.
Új biológiai starter az IKR Agrár Kft. kínálatában
2025. április 02.
Egy jó starterrel a kevesebb nitrogént is jobban hasznosítja a növény, javul a foszfor- és mikroelemfelvétele is.
Az AI segít a növényházak klímaszabályozásában
2025. április 02.
Jobban kivédhetők a hőstressz okozta károk, ha mesterséges intelligencia szabályozza a növényházi klímát.
Időjárási kockázatok csökkentése egy jól csírázó vetőmaggal
2025. április 01.
Ki korán vet, az elkerüli a hőstresszt, feltéve, hogy hidegben is jól csírázó kukoricavetőmaggal dolgozik.