A szója minőségét meghatározó tényezők elemzése
Nélkülözhetetlen az állattartás számára és fontos humán táplálékforrás: mindkét szempontból fontos a szója minősége.
Nélkülözhetetlen az állattartás számára és fontos humán táplálékforrás: mindkét szempontból fontos a szója minősége.
A tavaszi madárhangok a mezőgazdaságban dolgozókat már készülődés közben érik.
Hazánkban a szója az egyik legfontosabb fehérjetartalmú takarmánynövény, amely 36-40% közötti fehérjetartalma…
A SAATEN-UNION célja, hogy a meghatározó szántóföldi kultúrákban – így a szója esetében is – gyakorlati tapasztalatok alapján összeállított, a hazai körülményekhez és termesztési elvárásokhoz jól adaptálódó fajtaválasztékot biztosítson
Voltak évjáratok, amikor Péter-Pál napján valóban megkezdődhetett az őszi kalászosok aratása, és szerencsés esetben egy szűk hónap alatt be is fejeződött az egész országban.
A napraforgó és szója állományszárítása az elmúlt években egyre kevésbé megkerülhető technológiai elemmé vált.
A Lajtamag Kft. és a Saatbau Linz kínálatában szereplő igen korai, korai, valamint középérésű szójafajták közül minden termelő a termőterületének és felhasználási igényeinek megfelelően választhat.
A zöldítési és a fehérjeprogramokhoz illeszkedő, jövedelmező szójatermesztés csak a termőhelyi adottságoknak megfelelő fajták használatával valósítható meg.
Klasszikusok és újdonságok, valódi technológiai innovációk a sokszínű tavaszi vetésforgó összeállításához.
A Gabonakutató Nonprofit Kft. idei kukorica és szója portfoliója igen sok lehetőséget kínál a termelőknek arra, hogy a legmegfelelőbb fajtát válasszák.