A lassan melegedő idő piacot teremt a magyar szamócának
A hűvös időjárás miatt eddig kevés konkurenciája akadt a magyar epernek, jók az árak.
A hűvös időjárás miatt eddig kevés konkurenciája akadt a magyar epernek, jók az árak.
Az összecsúszó kínálat fékezi az árakat. Ennek csak a fogyasztók örülnek.
A kereslet-kínálati egyensúly az időjárás és a háború miatt is megborult. Ez nem jó hír az epertermelőknek.
Amikor kevés a munkáskéz, kulcskérdés, hogy mennyi idő áll rendelkezésre az eperszedésre.
Ebben az időszakban is erős a verseny a bogyósok piacán, de még mindig van mozgástere a mezőgazdaságból élőknek.
A jó genetika biotermesztésben is működik.
Magunknak kell hajolgatni, ha nem akarunk méregdrágán befőzni.
A hazai eper fele is fóliás. Májusban érkezik a megfizethető árú, magyar portéka.
A védekezés a szamóca vírusbetegségei ellen körülményes, mert a legtöbb termesztett fajta nem mutatja a fertőzöttség tüneteit.
Fagy, aszály és emberhiány egyszerre sújtja az ágazatot. Az árakon nem látszanak a nehézségek, a tavalyi szintről indulnak.