Újratervezés: küldetés a (termő)talajok egészségéért! II. rész
A talajok minőségétől és egészségétől függ a növények és így az élelmiszereink és az emberek egészsége is.
A talajok minőségétől és egészségétől függ a növények és így az élelmiszereink és az emberek egészsége is.
Talajművelés: a technológia fejlődése nem csak előnyöket, veszélyeket is hordoz: használata nagy odafigyelést és tudást igényel.
A talajok minőségétől és egészségétől függ a növények és így az élelmiszereink és az emberek egészsége is.
A termőtalaj léte alapvető feltétele a biomassza – élelmiszer, takarmány alapanyagok – stabil előállításának.
A cél egyes természetes fajok és kertészeti változatok nevelési körülményeinek és toleranciájának vizsgálata.
A 2020. évi, sárvári vándorgyűlés témája az alkalmazkodó mező- és erdőgazdálkodás talajtani alapjai.
Számos rovarfaj esetében figyelték meg az elterjedési területük északabbra, illetve nagyobb magasságba tolódását.
Mezőgazdaság: az utóbbi három év bizonyította: CO2-be fulladunk, ha nem lesz fordulat.
Talajvédelem abban a korban, amikor a gyerekek már nem tudják, honnan „jön” az élelmiszer…
A környezetvédelmi előírásokat betartva a lehető legnagyobb hatékonysággal kell a lehető legjobb minőségű termést előállítanunk.