A spanyolok miatt alakultak ilyen jól a magyar eperárak
A jó hazai eperárakhoz a nagy bogyósexportőr termelésének visszaesése is kellett.
A jó hazai eperárakhoz a nagy bogyósexportőr termelésének visszaesése is kellett.
Többféle stratégiát is kifejlesztettek a szamócások a túléléshez.
A vertikális rendszerű epertermesztésben több megoldandó feladat is adódott.
Mindenki bizakodó: ebben az évben elkerülhetőnek látszanak a nagy epertermelési csúcsok és árbeszakadások.
Lassú kínálati felfutás és erős kereslet jellemzi az idei eperszezon elejét.
Az olaszok szerint érdemes automatizált növényházakba, talajmentes közegbe helyezni a szamócatermesztést.
A kisebb marokkói eperterület emelte meg az árakat, de a nyereséges termelés ismét területbővüléshez vezet.
Megfelezték a kiadható vízadagokat a spanyol termelésben.
A kis hidegigényű szamócákkal el lehet „hitetni”, hogy örökké tavasz van.
A magyar vásárló nem viseli el a nagy áremelést, csak a bőséges termésben bízhatnak a hazai szamócatermelők.