A 2014. február 18. után életbe lépett rendelet értelmében tilos olyan élelmiszert forgalomba hozni, amely összes zsírtartalmának 100 grammjában a transzzsírsavak mennyisége meghaladja a 2 grammot.
A totószelvényt mindenki ugyanannyiért kapja, aztán van, aki nyer vele, de a többség kénytelen a következő hetekre átvinni beteljesedő optimizmusának feltételezett időpontját. A sorsolás után sokan […]
A szakmabeliek, jelesül a mezőgazdaságból élők esztendőn át gyakorolják a reménykedést, mint életben tartó erőt. Hol itt, hol ott nagy rá a szükség. Az aszálytól, belvíztől, tavaszi fagyoktól, netán […]
Mosonmagyaróvár a lakosság létszámához viszonyítva a rendszerváltozás előtti Magyarország legiparosodottabb városa volt, hét gyárral és néhány kisebb feldolgozó üzemmel. […]
Ilyenkor év elején még kevesebb a tény, s több a várakozás. Természetközelben különösen így van ez. Ami biztos: az ősszel elvetett kalászosok jól indulhattak, s csak ilyen legyen a folytatás! […]
Legutóbb tavaly nyáron számoltunk be a piacok reneszánszáról. A fogyasztói szokások változnak, ma már máshol és másképp költjük el a pénzünket élelmiszerre, mint korábban. Piaci körképünkkel többek között azokra az olvasói megkeresésekre kívánunk reagálni, amelyek segítséget, tanácsot kértek tőlünk az ideális piac kialakításához – akár termelői, akár vásárlói szemmel nézve. […]
Csak a kizárólag magyar alapanyagokból készült élelmiszer viselheti a jövőben a “magyar termék” megnevezést a szeptember elején életbe lépett miniszteri rendelet értelmében. A rendelet fogadtatása […]
A Nyúl Terméktanács az ágazati termékpálya valamennyi funkcionális szereplőjének – termelőknek, feldolgozóknak, kereskedőknek, fogyasztói képviseletnek – országos hatáskörű szakmai érdekvédelmi, […]