Növekszik tájfajtáink és a bioélelmiszerek kedveltsége
Az ökológiai gazdálkodás és a fenntartható gazdálkodás bizonyos elemei között van átfedés.
Az ökológiai gazdálkodás és a fenntartható gazdálkodás bizonyos elemei között van átfedés.
Létezésünk alapja a mezőgazdaságban – több értelemben is – a talaj.
Fenntarthatóbb mezőgazdasági gyakorlatokra való átállás és a termelékenység növelése – kulcs az innováció.
Színes és egészségesebb karfiolok előállításával kívánják a káposztafélék fogyasztását növelni a Syngenta nemesítői.
Almával kezdték, ma már 11 féle termékük van. A szekszárdi Gyűszűbirtokon sikeresen készítenek különféle zöldség- és gyümölcslevet tartósítószer-mentesen. Videónkban bemutatjuk a borászatból indult kisvállalkozást.
Salátáikat elkapkodják a piacon! Ajándékmagból lett Petrovicsék bio tépősaláta-kertje, ahol még a komposztföldet is maguk állítják elő.
A környezeti terhelése kisebb: nem használnak kémiai növényvédő szereket és műtrágyákat, az adalék- és segédanyagokat kerülik.
Szívbarát és hőstabil.
Az élelmiszerlánc gyenge pontjai a karantén alatt jól láthatóvá váltak, és a beavatkozási pontokat is megmutatták.
A gazda olykor nehezen tudja eldönteni, hogy kedvence beteg-e vagy sem, mivel a kór apró jelei gyakran alig okoznak zavarokat, ezért aztán nem viszi kutyáját időben az állatorvoshoz. […]