Megint itt a lepke, megint lesz aflatoxin?
Így csökkenthető a termelés során a gombatoxinokból eredő élelmezés-egészségügyi kockázat.
Így csökkenthető a termelés során a gombatoxinokból eredő élelmezés-egészségügyi kockázat.
Tavaly óta 12%-kal nőtt az élelmiszer-biztonsággal kapcsolatos uniós bejelentések száma.
Itt vannak a bagolylepkék a kukoricatáblákban, csakhogy rossz piaci üzenete van az utóbbi két aflatoxinos évnek.
A Kukorica Kör aflatoxin webináriumán kiderült: csak a technológia teljes összehangjával előzhető meg a gombafertőzés.
Az aflatoxin elleni védekezés a mezőgazdaság egyik kulcskérdése, hatékony megoldásokat kínál a Talajőr és az Amalgerol.
A Kukorica Kör ingyenes, kétórás, online tréningje az Aspergillus-fertőzés (aflatoxin) kockázatának csökkentéséről.
Az éghajlat melegedése kedvez az új trópusi-szubtrópusi gombakórokozók megjelenésének és elterjedésének.
A tárolás keserves hónapjai tovább nehezítik a kukorica eladását. Az ok az aflatoxin.
Egyre magasabb átlagokkal termelik az oroszok a kukoricát, és a termésükben még nincs ott az aflatoxin.
A fajtaválasztásban vagy a szemléletváltásban lesz a megoldás klímaváltozás idején? – Beszélgetés Blum Zoltánnal