környezet

Az agrárkamara is csatlakozik a „műanyagmentes július” akcióhoz
Arassa le ön is a hasznot a Bayerrel!
KITE növényvédelmi és precíziós gazdálkodási továbbképzés
Az Európai Parlament elfogadta álláspontját arról a jogszabálytervezetről, ami a kezelt szennyvíz mezőgazdasági újrahasznosítását teszi lehetővé
A Goldmann Sachs Research szerint a műszaki tudásban élenjáró országok 60 milliárd dollárt irányoztak elő a dróntechnológia fejlesztésére és a bevezetéséhez szükséges technikai és infrastrukturális keretek megalkotására
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara ötletversenyt hirdet a mezőgazdaság hosszú távú kihívásaira,
A STIHL most tippeket ad, hogyan tároljuk akkumulátoros gépeinket a maximális élettartamuk elérése érdekében.
Tizennyolcadik alkalommal rendezték meg Würzburgban, a Német Mezőgazdasági Napokon (LTU) az AGRARTECHNIK szaklap által szervezett Service Award díjkiosztót.
A mezőgazdasági tevékenység jelentősen befolyásolja a felszíni vizek minőségi és ökológiai állapotát
Növényorvosok a termelés, az élelmiszer és a környezet biztonságáért
Európa fejlettebb országaiban fokozatos növekedést mutat a biotermékeket preferálók száma
Ha talajEGÉSZségről beszélünk, akkor először is azt kell nyilvánvalóvá tenni, hogy a talaj egy önálló élő rendszer és a természet törvényei szerint működő EGYség, „ökoszisztéma”.
A repce megítélése és a leszűkült vetésforgóban betöltött szerepe jelentősen megváltozott az elmúlt tíz évben.
A modern élelmiszer-gazdaság, benne a növénytermesztés, az emberi lét fenntartásának alapjait megteremtő nemzetgazdasági ágazat, amely az ember által kevésbé vagy nem befolyásolható környezeti tényezők által jelentősen befolyásolt.
A mezőgazdasági termelés elsődleges célja a gazdálkodók szempontjából a nyereség realizálása, vagyis az input és output pozitív mérlege.
Az 1973 óta töretlenül fejlődő társaság ma már részvénytársaság formájában igyekszik megfelelni annak a vezérelvnek, amelyet a kilenc alapító szövetkezet...
Áprilisban kinyílik a természet, és megindulnak vagy inkább már gőzerővel folytatódnak a várva várt nagy tavaszi munkák, a reményt adó vetések.
Halász László egész eddigi életpályája a szorgalmas, kitartó és tudás alapú növényvédős szakirányú munkára épült.
Magyarországon is elérhetőek ettől az évtől a Syngenta új, világszerte tesztelt, szárazságtűrő kukoricahibridjei.
Lapunk olvasói az AgroStratéga 2009-es alapítása óta rendszeresen találkozhattak Varanka Mariann és Pólya Árpád cikkeivel, kutatási eredményeket közlő írásaival.