kártevők

Az intenzív növénytermesztés olyan kártevők megjelenését segítette elő, melyek korábban kevesebb gondot okoztak.
Idén júniusban már a 15. Nemzetközi Repcekongresszust tartották, ezúttal Berlinben.
Kalászos vetőmag rovarölőszeres csávázására kizárólag a SIGNAL 300 ES használható. A készítményt drótférgek és egyéb talajlakó lárvák ellen fejlesztették ki, könnyen kezelhető emulziós formulációja és remek színe is segít jól használhatóvá tenni.
A klímaváltozásra a kímélő, valamint nedvességmegőrző talajművelés lehet a válasz
2019-ben sem lesz egyszerű dolguk a hazai kukorica- és napraforgó-termesztőknek
Őszi vetésű termesztett növények esetében nagy kérdés, milyen állapotban találjuk az állományt tavasszal.
Ismét egy új és szokatlan arcát mutatta az időjárás az idei télen, míg a sarkvidéken februárban és márciusban olvadt a jég, addig a Kárpát-medencében farkasordító volt.
Hazánkban az elmúlt öt évben az őszi káposztarepce vetésterülete növekvő tendenciát mutat és a legstabilabb jövedelmet biztosító szántóföldi kultúrává vált.
A SAATEN-UNION és a RAPOOL egyaránt sikeres gazdasági évet tudhat maga mögött – ezt mutatják a júniusban zárult időszak november végére elkészült mérlegei és eredménykimutatásai.
Az utóbbi pár évben sokkal fokozottabb figyelmet kíván meg a kukorica korai fejlődési szakaszában károsító – a csírázó kukoricát előszeretettel megtizedelő – madarak elleni védekezés.
Hazánk fontos célja, hogy növelje a GMO-mentes szója előállítását, ennek érdekében a jövőben szükségessé válik a szója termőterületének növelése.