betakarítás

Július 31-én lejár a XI. Kukorica Termésverseny jelentkezési határideje!
Csak a mezőgazdaságban 200 milliónyi bejelentés a gazdáktól.
A hűvös május miatt a gabonák még nem értek be!
Az UPL OpenAg (Arysta) csomagajánlatai a repce és a borsó betakarítása előtt
Az utóbbi évek szeszélyes időjárásából kiindulva nehéz megjósolni, hogy milyen tavasz vár ránk és ezzel együtt milyen kaszálási szezonnak nézünk elébe az idei esztendőben.
Csak hazánkban milliárdos anyagi károkat okoznak évente a gazdáknak a géptüzek.
A robottechnológia kiteljesedése a precíziós gazdálkodásban érhető tetten.
A tarló bontása ősszel, a nagyobb gyökér- és szármaradványokat hagyó kultúrák után ma már elengedhetetlen
Mint ismeretes, hazánkban a kukorica a legnagyobb területen termesztett szántóföldi növényünk.
A szeptember a nyitást és lezárást egyaránt megtestesíti
Az idei augusztus bőven mérte a napfényt és hőséget. Hiába tudta az elme, hogy semmi váratlan nincs a dologban – hisz ennek volt az ideje –, mégis szenvedett, izzadt a test. Aki tudott, az a [...]
A 2018-as gazdasági év is szolgál meglepetésekkel az aratási időszakban, így sokadszor igazolódik be az a tétel, hogy nincs két egyforma évjárat. Akármilyen jól készül fel egy gazdálkodó az év egyik [...]
Ahogyan az rendjén is van, ismét eljött az aratás ideje, ami a köztudatban mindig is a kenyérgabona betakarítását jelentette.
A napraforgó sikere hazánkban töretlen: talán sosem volt ennyire népszerű termesztett növényeink között, mint manapság.
Állományszárítás és a kipergés csökkentés
A McHale R68-78 egy elforduló függesztőszerkezeten keresztül csatlakoztatható a traktor alsó függesztőkarjaira. Innen kapnak vezérlést a gép...
A repce termesztéstechnológiája az elmúlt évtizedben nagy változásokon esett át, azaz a repce az egyik legintenzívebb növénnyé vált.
A hazai napraforgó-termesztés kihívásai között – a termelők véleménye alapján – dobogós helyet foglal el a gyomirtás, a legnagyobb nehézséget a parlagfű visszaszorítása jelenti.
Egyre jobban leszűkül a szálastakarmány betakarításának optimális időtartama, így előtérbe helyeződik a megbízható, üzembiztos, nagy teljesítményű munkagépek használata.
A magyar termőhelyi viszonyok között a 600 méter tengerszint feletti magasságban elhelyezkedő Zirci-fennsík sajátos gazdálkodási lehetőségeket kínál.