fbpx

Hazánkban kifejlesztett és gyártott kombájnadapter kapta „Az év magyar mezőgépe 2018” díjat

Írta: Szerkesztőség - 2018 február 02.

A 36. AGROmashEXPO és 8. AgrárgépShow mezőgép kiállításon ünnepélyes keretek között adták át „Az év magyar mezőgépe 2018” díjat, amelyet a hazai mezőgépipar termékfejlesztési eredményeinek szakmai és erkölcsi elismerésére, innovációs tevékenységük ösztönzésére, valamint a piaci elismertségük növelése céljából alapított a Gépipari Tudományos Egyesület Mezőgépipari Szakosztálya és a mezőgazdasági szaklapokat kiadó Magyar Mezőgazdaság Kft.

Sikeres évet tudhatnak maguk mögött a magyarországi mezőgépgyárak, hiszen fejlesztőmunkájukat számos olyan gépújdonság igazolja, amelyek nemcsak korábbi termékek továbbfejlesztett változatai, hanem igazi innovációs munkát reprezentáló új konstrukciók is.

Ezúttal több mint 30 hazai vállalat termékeit tekintette meg a szakzsűri. A legjobb hazai fejlesztésű és gyártású mezőgép hatodik alkalommal történő kiválasztása nem volt egyszerű feladat, a zsűritagok csak hosszas, részletes értékelés alapján döntöttek a győztesről.

Öt kiállított termékre irányult a végső figyelem, köztük az AJG Agrogép Kft. DETK-8000 tartálykocsijára és a Farmgép Kft. Hazai Termékfejlesztési Nagydíjas Kertitox Revolution vontatott permetezőgépére is. Ezek mellett harmadik helyre sorolták a Sokoró Kft. SMK Mulcsmester szántóföldi kultivátorát, és második lett a McHale Hungária Kft. R 68-78 típusjelű vontatott rendsodrója. „Az év magyar mezőgépe 2018” elismerést pedig a törökszentmiklósi CLAAS Hungária Kft. globális forgalmazású Corio Conspeed kukoricacsőtörő-adapter családjának 8-75 FC típusú, 8-soros modellje érdemelte ki. Az oklevelet és az ezzel járó díjat Csanádi Tamás, a CLAAS Hungária Kft. kutatásfejlesztési vezetője vette át dr. Kerényi Györgytől, a GTE Mezőgépipari Szakosztályának elnökétől és Horváth Rolandtól, a Magyar Mezőgazdaság Kft. marketingvezetőjétől a kiállítás fórumszínpadán.

A felkeresett cégek közül többen is jelezték, hogy komoly fejlesztéseken dolgoznak, amelyek eredményei a következő AGROmashEXPO-n lesznek majd láthatók.

SZERZŐ:
ANTOS GÁBOR