A legfontosabb gyümölcsök kudarcot vallottak idén
2025. október 26.
Legfontosabb gyümölcseink közül csak a szilva termett jól idén. A többiből óriásit nőtt az importunk.
Komplex laborháttér a mezőgazdaság és az élelmiszeripar mögött
2025. október 26.
A HL‑LAB saját mintavétellel és akkreditált vizsgálatokkal dolgozik. A laboreredményekre gyakorlati tápanyagterv épül.
Fokhagyma: csak 200 hektár hiányzik a hazai önellátáshoz
2025. október 25.
A számok alapján csak egy paraszthajszálon múlik az önellátásunk fokhagymából, de a verseny éles.
Hatalmas árszakadás a nagybani piacon
2025. október 25.
Meglepő árváltozások: a mezőgazdaság kosarában a paprika olcsóbb, az alma és a fokhagyma drágul – utóbbi bő 30%-kal.
Szecskaszállítás: hatékony logisztika és géppark
2025. október 25.
A szenázskészítés mezőgazdasági folyamata gépekkel, logisztikával és technológiával garantálja a minőségi takarmányt.
Újabb 80-90%-os károk a gyümölcstermesztésben
2025. október 24.
Mezőgazdaság: az avokádó és a gesztenye is súlyos terméskieséssel jelzi: tartós klímakockázat körvonalazódik.
Sofőrhiány a mezőgazdaságban, nincs, aki vigye a termést
2025. október 24.
A sofőrhiány tartós kockázat: a mezőgazdaság fuvarigényei csúcsidőben különösen sérülékenyek.
Repcetermesztés 2025-ben: kártevők és növényvédelmi kihívások
2025. október 24.
Kritikus év a repcetermesztésben: a kártevők és a klímaváltozás komoly feladat elé állítják a mezőgazdaságot.
Eddig 40%-os elmaradásban az ukrán export
2025. október 23.
Újraindultak a gabonavonatok, de az ukrán exportteljesítmény nagyon visszaesett.
Védekezés a széltippan ellen, flufenacet híján
2025. október 23.
Jövő év júliusában eltűnik a flufenacet a kínálatból. Ezek a hatóanyagok maradnak a széltippan ellen.
Így próbálták túlélni a barackok 2025-öt
2025. október 23.
A baracktermesztés 2025-ös éve rávilágít a mezőgazdaság sebezhetőségére és a tudatos kockázatkezelés fontosságára.
Jöhet az ukrán kukorica, méz és baromfi!
2025. október 22.
Ukrajna új társulási megállapodása az EU-val ismét felkavarhatja a piacot.
