Univerzális vetőgép változatos körülmények közé

Aki vetőgép-kombinációt keres, annak a Kverneland U-drill gabonavetőgép nyújthat alternatívát.

Ennek a gépkombinációnak nem akadály a szármaradványos, kevésbé előkészített talajba helyezni a magot, miközben 10-18 km/h sebesség mellett is pontos a mélységtartása. Nagy magtartályával (3000 l 3 és 4 m-es, 4350 l 6 m-es) és nagy munkasebességével, könnyű vontathatóságával komoly területteljesítményre képes.

A gép első része egy előtömörítőből, egy rövidtárcsából és egy utótömörítő keréksorból áll, mely off-set elrendezésű. Ennek köszönhetően jó az öntisztuló képessége. Nem alkot nedvesebb körülmények közt „úthengert”. Ezt követi a vetősín, aminek a mélységállítása elektrohidraulikusan történik, függetlenül az előző elemektől. A rövidtárcsasor a már jól bevált Qualidisc tárcsából került át, 450 mm-es lapokkal, szintén elektrohidraulikus mélységállítással. 2 db elektromos magadagoló gondoskodik a pontos adagolásról, melyet 2 db elosztókúp követ. A vetősínen már dupla acél sornyitó tárcsákat találunk, egymáshoz képest hosszirányban minimálisan eltolva, így megoldva az öntisztítást.

Soronkénti tömörítőkerék zárja a magárkot, utána pedig seprűborona dolgozik. A gép teljesen ISOBUS-kompatibilis, és táblavégiforduló-automatikával felszerelt, így egy gombnyomásra vezérelhetjük az összes funkciót a kezelőmonitoron. 3, 4 és 6 m-es munkaszélességben gyártják. A 2019-es év tavaszától az U-drill6000-es modellt a 6001-es modell váltja fel. A 6000-est számos ponton áttervezte a gyár, a vevői visszajelzések alapján. Így a 6001-essel egy még felhasználóbarátabb gép áll a gazdálkodók rendelkezésére.

SZERZŐ:
AGROSPIC KFT.

 

Agrospic Kft.
E-mail: iroda@agrospic.hu
Telefonszám: 0625260290

Ezeket olvasta már?

Okos tárolással gördülékenyebb a munkaszervezés
A terményt nem csak megtermelni, de tárolni is kell!
Az új Biosild DUO gabonacsávázó hatékonyan véd a csírakori betegségekkel szemben.
AGRITECHNICA-újdonságok 2019
A HARDI a hangsúlyt a teljesítmény, a megbízhatóság és a vezetési kényelem javítására helyezte.
AgroFIELDshow – testközelben
Az Agrofil-SZMI Kft. hagyományteremtő szándékkal, 3 helyszínen rendezte meg az AgroFIELDshow rendezvénysorozatot.