Újdonság: az Agroleaf Liquid folyékony lombtrágya

A levélen keresztüli tápanyag-utánpótlással valójában a növény életfolyamatait aktivizáljuk, így azonnali segítséget biztosít tápanyaghiány esetén. Kevésbé ismert tény, hogy a lombtrágyák hatására javulhat a gyökéren keresztüli tápanyagfelvétel, és a hiánytünetek okozta stresszhelyzetek így hamarabb megoldódnak.

A rendszeres lombtrágyázás növényeinket folyamatosan jó kondícióban tartja, még stresszes, kedvezőtlen klimatikus környezetben is – köszönhetően a komplex hatásnak. Sőt, egyes tápelemek akár 2-20-szor jobban hasznosulnak lombtrágyaként! Azonban a piacon lévő számos termék közül a választás nem könnyű, és sokszor nem mindegy, milyen készítményt, formulát és összetételt választunk.

Az ICL jól ismert, bevált Agroleaf lombtrágya-termékcsaládja új, folyékony termékekkel bővült. A legújabb, szabadalmaztatott SurfActive technológiát felhasználó Agroleaf Liquid lombtrágyák immár itthon is elérhetőek.

A lombtrágyákban a tápelemek általában só vagy kelatizált formában vannak jelen. A só formából a tápelemfelvétel lassabb, és ezek a termékek gyakran kevésbé esőállóak. A kelatizált oldatok előnye, hogy felszívódásuk gyors, hatékony. Vízoldékonyságuk és stabilitásuk jobb, mint a só formáké, hatástartamuk viszont rövidebb lehet.


Az Agroleaf-Liquid termékválaszték

Itt mutatkozik meg az új SurfActive technológia legnagyobb előnye: az új felületaktív szernek köszönhetően az Agroleaf Liquid lombtrágyák nemcsak példátlanul jól tapadnak a levélfelülethez, de a legújabb formula lehetővé teszi, hogy a kiadott, ám időközben a levél felületén beszáradt tápelemek nedvesség hatására (eső, magas páratartalom) ismét aktivizálódjanak, és hasznosuljanak. Így a kijuttatott tápanyagok nem vesznek el, a hatástartam megnő.

A lombtrágya kijuttatása eltér az ammóniumnitrát-karbamid vagy mész-ammon-salétrom oldatokétól. Itt amikor permetezünk, apró cseppekre van szükség, amelyek egyenletesen be kell hogy borítsák a leveleket. Az ICL ebben is élen jár. Az Agroleaf Liquid termékek nem-ionizált komponensei lehetővé teszik, hogy a kijuttatott oldat a levél teljes felületén szétterjedjen, és ott rendkívül jól megtapadjon. Fontos, hogy az anyag fennmaradjon a levélen; ezt hivatott megoldani a SurfActive felületi feszültséget csökkentő technológia.

Az Agroleaf Liquid termékek hatékony segítséget nyújthatnak a nitrogén, a foszfor, a kálium, a bór, a mangán, a cink, a magnézium és a vas pótlására. Ezzel bármilyen növénykultúra igényeit képes kielégíteni. Alkalmazása rendkívül egyszerű, hatása gyors és tartós.

Az összetétel megválasztásánál érdemes figyelembe venni a növénykultúra igényeit, a környezeti hatásokat, esetleges hiánytüneteket. Látens hiány esetén nincs látható tünet, azonban akár 10-12%-ra nőhet a termésveszteség, romlik a minőség, és nőhet a stresszérzékenység is. A már látható hiánytünetek esetén pedig akár 20-30% is lehet a termésveszteségünk!

A talaj- és levélanalízisek eredményei rövid időn belül elérhetők, és sokat segítenek a mikro- és makroelemek valódi vagy látens hiányát felismerni, hogy azokat biztosan és hatékonyan tudjuk kezelni.

A biztos döntésben az ICL ingyenes tápanyag-utánpótlási szaktanácsadása is segít.

További információért vagy szaktanácsért hívja az ICL magyarországi képviselőjét:
Rácz Gábor +36 30 4881479

SZERZŐ: RÁCZ GÁBOR

Ezeket olvasta már?

Így manipulálja a növényed a talajaidat
A gyökérváladékok segítenek abban, hogy a növény fel tudja venni a talajrészecskékhez kötődött tápanyagokat.
Pontos „vérkép” a növényeinkről 4 héttel a tünetek előtt
A növényinedv-analízis pontosan megmutatja, melyik tápanyag milyen mennyiségben van jelen a növény szervezetében.
Túlélés aszály esetén
A virágzás elején kipermetezett Amalgerol növeli a virágok megtermékenyülését, és fokozott tápanyagfelvételre serkenti a repcét.
A hagyma tápanyag-ellátásának sajátosságai és a burkolt, szabályozott (CRF) feltáródású műtrágyák jelentősége a termesztésben
Igazi kihívás a tápanyag-utánpótlása: a hagyma a tápanyagokat és a vizet főként a talaj 20-25 cm rétegéből veszi fel.