Tovább bővül a KRAMER-paletta

A folyamatos és innovatív fejlesztéseknek köszönhetően újabb két típussal gazdagodik a KRAMER teleszkóposrakodógép-kínálata.

A már jól ismert kilenc géppel és az új kettővel kiegészülve igen széles termékpalettával kívánja a gyár kiszolgálni meglévő és leendő ügyfeleit. Három különböző méretű alvázra építik őket, és ezeken belül többféle emelési kapacitással és emelési magassággal rendelkező gépek közül tudja mindenki az igényeinek legtökéletesebben megfelelő gépet kiválasztani.

Az első és legkompaktabb mérettel a KRAMER KT276 típusú gép rendelkezik. A gyár fontosnak tartja a kompakt kategória megtartását is, hiszen sok helyen csak ezzel a típussal lehet az istállókba, alacsony belmagasságú épületekbe behajtani. Ez a típus a 2 méter magasságú és a 2 méter szélességű helyekre is könnyedén befér.

A második alvázméretű gépek robusztusabb, nagyobb motorral és hidraulikával szerelt telephelyi multifunkcionális eszközök. Ebben a kategóriában korábban a 3,5 tonna emelési kapacitással rendelkező, KRAMER KT357 névre hallgató gépek voltak a legnagyobbak, most viszont egy 4 tonna maximális emelésre képes, 7 méteres gémmel rendelkező, KRAMER KT407 típusmegjelölésű változat is elérhető. A folyamatosan növekvő igények, bővülő feladatkörök és azok mennyisége volt az, amiért úgy gondolták, hogy a kategórián belül maradva, de azt továbbfejlesztve egy szélesebb körben használható gépet alkotnak. A megbízhatóság érdekében fejlesztették a gép stabilitását a megnövelt emelési képességnek megfelelően, hogy teljesen felemelt gémállás mellett is képes legyen 2,4 tonna terhet biztonsággal mozgatni. A nagyobb teher emelése mellett fontosnak tartották, hogy a gép a többi változathoz hasonlóan ne lépje túl a 2,3 méteres szélességet, hiszen ezzel még mindig egy könnyen manőverezhető, kisebb ajtókon is beférő gépet alkothattak.

A harmadik és egyben legnagyobb alvázméretre pedig a 4 tonnánál nagyobb emelési képességgel bíró gépeket gyártják. Ennek a kategóriának a „legkisebb” gépe eddig a KRAMER KT447 típus volt, azonban jelentős igény mutatkozott egy nagyobb emelési magassággal bíró, ám emelési kapacitásban is sokat nyújtó gép iránt. Ezért alkották meg a KRAMER KT429-et: a típusmegjelölés alapján már könnyen kikövetkeztethető, hogy egy 4,2 tonna maximális emelési kapacitással és 9 méteres gémmel rendelkező gépet fejlesztettek. Fontos kiemelni, hogy a KRAMER teleszkópos gépeknél az összes gém két tagból tevődik össze, így megőrizve a 9 méteres gémek merevségét, hosszú élettartamát, és csökkentve a kopóelemek szükségességét. Ezt az elvet és felépítést alkalmazzák a legnagyobb, 5,5 tonna emelésre képes, 9 méteres gémmel szerelt KRAMER KT559 gépen is. A legnagyobb kategória rakodóinak a szélessége 2,5 méter.

SZERZŐ: BÁRTH GÁBOR • VALKON KFT.

Ezeket olvasta már?

Az AXIÁL Kft. nem hiányozhat az állattenyésztési napokról!
5 nap múlva nyílik a kiállítás!
Tovább bővül a KRAMER-paletta
A folyamatos és innovatív fejlesztéseknek köszönhetően újabb két típussal gazdagodik a KRAMER teleszkóposrakodógép-kínálata.
Szavazzon Ön is kedvenc jelöltjére!
Immár ötödik alkalommal kerül megrendezésre „Az Év Agrárembere Díj”
Mindig szakmai alapon próbáltunk gondolkozni
11 éve a Valkon Kft. élén