Termesztési és technológiai szakmai nap Derecskén

A biológiailag kontrollált paprikatermesztésben rejlő lehetőségeket, az ásógéptől a speciális fóliákig a technológiát, a fajtaválasztékot és a növényvédelmet is megismerhettük a Magyar Paprika Napon Derecskén, a KITE Zrt. kertészeti telepén. “A legnagyobb kézimunka-igényes ágazat kitörési pontját a hatékonyságnövelés jelentené, amire a legkézenfekvőbb (és talán egyedi) megoldás az integráció.” Nagy István agrárminiszter emellett a klímaváltozáshoz való alkalmazkodásra, szemlélet-és technológiaváltásra hívta fel a paprikatermesztők figyelmét. Az előadások után a résztvevők megtekinthették az új fóliaházat, ami komplex, XXI. századi technológiával felszerelt, és szinte teljesen olyan, ahogy egykor Török János üzletágvezető (KITE Zrt.) megálmodta.

 

 

Ezeket olvasta már?

Öt növény kivonata – átütő növényvédelmi hatással
Ötféle növényt szeretnék bemutatni, amelyek széles körű növényvédelmi hatással rendelkeznek.
Nagy termés, kiváló minőségben – minden gazdának ez a célja, ami azonban szinte elképzelhetetlen hatékony növényvédő szerek használata nélkül. Nézzük, mit ajánlanak a gabonatermesztők.
Elérhető a Nufarm friss növényvédelmi kézikönyve
A Nufarm letölthető termékkatalógusa mindazt az információt részletesen tartalmazza, amelyre önnek szüksége lesz 2020-ban a növényvédelmi feladatok összeállításához.
Előnyök és korlátok: mit tudnak és tudhatnának a drónok?