Székesfehérváron újraindul a precíziós gazdálkodási szakirányú továbbképzés

2019. februárjában újraindul a precíziós gazdálkodási szakirányú továbbképzés Székesfehérváron, az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar Geoinformatikai Intézetében, olvasható az Óbudai Egyetem oldalán.

A képzés

A képzés célja, hogy bemutassa a modern technológiák vívmányait, és annak integrálási lehetőségeit a precíziós gazdálkodásban. A képzés gyakorlatorientált, tehát a szükséges elméleti ismeretek mellett a gyakorlati alkalmazásokra, a modern technológiák készségszintű elsajátítására is nagy hangsúlyt fektet.

A hallgató megismeri a térbeli döntés támogatásához szükséges adatgyűjtés eszközeit és adatforrásait, valamint az adatkiértékelés módszereit is. Az oktatás során a résztvevők nem csak képfeldolgozó és térinformatikai szoftverekkel, de olyan speciális programokkal is dolgoznak, mint pl. az SMS Basic.

Nagy hangsúlyt kap a gyakorlat

A képzés gyakorlati részéhez tartoznak a precíziós munka- és erőgépek, valamint szenzorok bemutatása, illetve az UAV-val végzett fényképezőrepülések művelés alatt álló területeken. A tananyag felépítésének elsődleges szempontja a szakmában hiánypótló korszerű adatfeldolgozási és térinformatikai ismeretek átadása.

Ki jelentkezhet?

A képzésben való részvétel feltétele felsőfokú végzettség, és a képzés feltételeinek teljesítése esetén másoddiplomát nyújt.

Összeállította: Csomor Zsolt

 

Ezeket olvasta már?

Az ősziárpa-termesztés kritikus elemei
Kiváló alkalmazkodóképességgel rendelkezik, a gyengébb termőhelyeket is jól hasznosítja.
Érték és Minőség Nagydíjat kapott az Agrova Kft.
A 2018-ban megszűnt Magyar Termék Nagydíj után az Érték és Minőség Nagydíj pályázat kitüntető címeit idén második alkalommal adták át.
Termesztési és technológiai szakmai nap Derecskén
A KITE Zrt. derecskei kertészeti telephelyén épült vadonatúj növényházat is megnézhették a 8. Magyar Paprika Nap résztvevői.
Augusztus első hétvégéjén tartották a Szentlőrinci Gazdanapokat
Minden eddiginél több, 450 kiállító mutatta be szolgáltatásait, termékeit.