Syngenta AgriClime: kukorica- és kalászos kultúrákhoz

A szárazság és a tartós hőség, vagy az aratáskori bőséges csapadék a gazdálkodók legnagyobb ellenségei. A Syngenta AgriClime programja segít, hogy a termelők megőrizzék profitabilitásukat a kalászos növények és a kukorica területén. A vállalat előre kiválasztott garanciális periódusban - meghatározott időjárási feltételek teljesülése esetén- a programban részt vevő termékek költségének akár 30 százalékát visszafizeti partnerei számára.

- A Syngenta az innovatív termékek mellett folyamatosan fejleszti azokat a megoldásokat, amelyek révén a gazdálkodók jövedelemtermelően tudnak gazdálkodni kedvezőtlen időjárási körülmények közepette is. Vállalatunk egyedülálló inputanyag garancia programja, az AgriClime célja, hogy segítse a termelőket a hátrányok ellensúlyozásában. Így mi is osztozunk a termelésbe fektetett kockázatokban - ismertette Heicz Péter agrár-innovációért felelős dél-kelet európai vezető.

A programhoz csatlakozó gazdálkodók a szezon kezdetén meghatározott összegű vásárlás felett garanciát kapnak, kukorica esetében csapadékhiány és hőségnapokra, míg kalászos növények esetében a szárazság mellett az éréskori és a betakarítás periódusokra. Amennyiben az időjárás eléri a küszöbértéket, a Syngenta visszafizeti a résztvevő termékek árának akár 30%-át a programhoz csatlakozó gazdáknak.

Heicz Péter elmondta: - a kiszámíthatatlanabb időjárás különösen érzékenyen érinti a hazai, nagyrészt öntözés nélküli kukoricatermesztést, ezért a Syngenta Artesian kukorica hibridjei bekerültek az AgriClime programba. Hozzátette: ma már a vállalat kukorica értékesítésének egyre nagyobb szeletét jelentik a kedvező vízhasznosítású, hő- és szárazságstressznek jobban ellenálló Artesian-hibridek. Ennek is köszönhető, hogy a 2019-es Kleffmann kutatási eredmények szerint a kukorica vetőmagpiacon egyre inkább növekvő, 12 %-os részesedést ért el a Syngenta. Ezeken kívül olyan, a kalászosok sikeres termesztését segítő növényvédelmi megoldások érhetőek el az AgriClime-on keresztül, mint a növekedésre is rendkívül jó hatással bíró, teljes körű lomb- és kalászvédelmet kínáló Elatus Era és a Moddus Eva növekedésszabályzó.

 

Az AgroClime programról minden információ és a regisztráció is elérhető ITT

 

Syngenta Magyarország Kft.
E-mail: info.hungary@syngenta.com
Telefonszám: +36 1 488 2200

Ezeket olvasta már?

A Syngenta kalászos gombaölő szer portfóliója 2020-ban is maximális védelmet biztosít a levél- és kalászbetegségekkel szemben
A Syngenta Kft. kalászosgabona-termesztő partnerei részére a 2020-as évben is teljes körű gombaölőszer-portfóliót biztosít.
A kukoricavetés sarkalatos pontjai
Kevesebb mint egy hónap – 3 hét – alatt el kell vetni egymillió hektár kukoricát!
Várjuk felkészülten a kukorica gyomirtását!
Hogy a nehéz gyomosodási viszonyok mellett eredményesen tudjunk védekezni, készüljünk profi megoldással!
Március 31-ig teljesítjük a vetőmag-megrendeléseket
A SAATEN-UNION-nál további tavaszivetőmag-készletek állnak rendelkezésre, rövid kiszállítási határidővel.