Sok a pocok a repcében

Az őszi káposztarepce területe idénre csökkent a tavaly őszi rossz kelés miatt és ez egy jó értékesítési ár reményével kecsegteti azokat a termelőket, ahol megmaradt a repce. A tavaly őszi száraz, meleg időjárás kedvezett a mezei pocok felszaporodásának. Főleg a repcében látni nagyon sok járt pocok lyukat.

A repce kora tavaszi indulása erősen befolyásolja a termésátlagot, ezért fontos a pockok által lerágott repce mielőbbi regenerálása. A pockok teljesen lerághatják a levélzetet és csak a repce csúcsa, a szár közepe marad meg. Innen nehéz az indulás, amit segíteni kell. Az Amalgerol 3 l/ha dózisa beindítja a repce növekedését, a lerágott repce növény hamar levelet hoz és utoléri a nem lerágott társait. Az Amalgerol rovarölő szeres kezelésekkel egy menetben is kijuttatható.

A pocokfertőzések leküzdésére eseti engedélyt kapott a Pocok Tox nevű készítmény, mely a régi Redentinnek felel.

Az eseti engedély innen letölthető:

http://portal.nebih.gov.hu/documents/10182/1162381/sz%C3%BCks%C3%A9ghelyzeti_2019/0e0b6175-51fa-c91d-c45d-f2fca884bb7f

A fenti linket megnyitva meg kell nyitni a megjelenő könyvtárat, majd meg kell nyitni a 2019 könyvtárat. Ezt követően a SZUKSEGHELYZETI PPP könyvtárban, a NEM_ENG_HATOANYAG mappában van a Pocok Tox szükséghelyzeti, eseti engedélye.

A Pocok Tox (régi Redentin) használata eseti engedéllyel, szigorú előírásokhoz kötött, melyet az eseti engedély tartalmaz és ezeket az előírásokat feltétlenül be kell tartani.

 

Takács Attila
06 31 7000 100
www.hechta.hu

Ezeket olvasta már?

A repce túlélése ősszel
A sikeres repcetermesztés alapja az egészséges, megfelelő tőszámban kikelt őszi állomány.
Tarlóbontás okosan
A szármaradványok kezelése során az Amalgerol óriási határfelületen terül szét a szármaradványokon, nagy életteret biztosítva a lebontó baktériumoknak.
Ragasszon pénzt a repcére!
A Kleber® egy cellulóz alapú becőragasztó, amely a repcében megakadályozza a becő felnyílását és a magok kipergését.
Megfázott a kukorica
Segítség lehet az Amalgerol!