A repce kora tavaszi beröffentése

Az őszi káposztarepce sok helyen rosszul kelt ki tavaly ősszel, így sok gazda a repce kitárcsázása mellett döntött. Emiatt az őszi káposztarepce területe idénre lecsökkent, ami egy jó értékesítési ár reményével kecsegteti azokat a termelőket, ahol megmaradt a repce. A hosszú, hideg időjárás viszont megviselte a túlélő repce állományt, ami a hirtelen beköszöntő meleg hatására most éledezik.

A repce kora tavaszi indulása erősen befolyásolja a termésátlagot, ezért kívánatos a növekedés robbanásszerű beindítása. A nitrogén fejtrágya kiadása után érdemes a repce állományt, az első rovarölő szeres kezelésekkel egy menetben Amalgerol 3 l/ha dózisával kezelni.

Az Amalgerol fokozott tápanyag felvételre serkenti a repcét, ami így jobban kihasználja a nitrogén fejtrágya adta tápanyag bőséget és robbanásszerű fejlődésnek indul. Az Amalgerol így gyorsabban felrázza a repcét a téli áttelelési időszakból és a növekedés gyorsabban beindul.

Takács Attila
+36 31 7000 100
www.hechta.hu

Ezeket olvasta már?

Hasznosabb-e a precízen kijuttatott tápanyag?
Változó körülmények között, mint amilyen a szántóföldi növénytermesztésben tapasztalható, a precizitás mindig kifizetődik.
Nem működnek az alap gyomirtó szerek repcében, vagy az időjárás nem kedvezett a gyomirtásunknak?
A repce túlélése ősszel
A sikeres repcetermesztés alapja az egészséges, megfelelő tőszámban kikelt őszi állomány.
A repce fehérpenészes rothadása és fómás betegsége
Az őszi káposztarepce egyik legjelentősebb betegségeként a fehérpenészes rothadást tartjuk számon.