Próbaüzemen a szenzációs új magyar(!) traktor

A legendás magyar gyártású Dutra hagyományait és a hazai traktoripar felélesztését is szolgálhatja egy fiatal jánoshalmi gépészmérnök egyedülálló kutató-fejlesztő munkája. Az új magyar traktor már a próbaüzemnél tart!

Miután hazánkban bő 30 éve nincs traktorfejlesztés, az 50-80 lóerős, korszerű gépek azon gazdák számára lesz különösen vonzó, akik nem igénylik a drága, bonyolult és költséges üzemeltetésű, kényelmi kiegészítőkkel felszerelt gépeket – írja az agraragazat.hu. A vezető mezőgazdasági szaklap, amely 2016-ben számolt be a jánoshalmi Renner Tamás okleveles gépészmérnök terveiről, azt írja: az e kategóriába sorolható gépek hazai állománya elöregedett, és nem mindenki tudja vagy akarja megvenni a ma futó modellek valamelyikét. Renner Tamás az utóbbi években gazdákkal, gépkezelőkkel, gépészmérnökökkel, talajtanosokkal, agrártechnológusokkal is konzultált, majd a Dutránál is bevált azonos négykerék-méretet alkalmazták; a Renner-traktor első hídja és sebességváltója az ismert Carraro Drive Tech-től, a motorja a Kubotától ered.

Figyelemre méltó Renner Tamás lokálpatrióta elkötelezettsége is – az Agrárágazatnak 20106-ben így nyilatkozott: „Felemelő érzés, hogy bebizonyíthattuk, mi mindenre képes saját erejéből a magyar mérnök és szakmunkás! Méltók akartunk lenni a 40-50 évvel ezelőtti elődök munkájához és a Dutra színvonalához, és adni is akartunk valamit a társadalomnak.”

Szerkesztőség

Ezeket olvasta már?

Nagyon pörög az agrárium
A tartós fejlődés, jövedelmezőség növekedésének alapfeltétele a termelékenység javulása, amiben döntő az elmúlt években felpörgött agrárhitelezés.
Információs bank létrehozásával és fejlesztésekkel stabilizálná a NAK a hagymaágazatot
A hazai termés a piaci igény felét biztosítja.
Csak a profik tudják majd végigvinni és túlélni!
Negyedszázada a Fliegl kötelékében - Ackermann Tamással, a Fliegl Abda Kft. cégvezetőjével az indulás nehézségeiről és sikereiről, a szakmai alázatról és örömökről beszélgettünk.
Ők nyertek belépőt a Szentlőrinci Gazdanapokra!
A több száz jelentkező közül kiválasztott nyerteseknek gratulálunk!