„Próbáld ki, csináld meg, ismerd meg!”

Országszerte 160 település 467 szakképző intézménye várta az érdeklődő diákokat a Szakmák Éjszakája rendezvénysorozaton. A 4 évvel ezelőtt elindított esemény révén több 100 szakmát ismerhetnek meg a pályaválasztás előtt álló fiatalok.

A rendezvényhez csatlakozott a Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium is, ahol az intézmény elméleti és gyakorlati oktatását bemutató izgalmas programok várták a diákokat és szüleiket, akik megismerkedhettek többek között a lovas képzés, az állattartás, a pék, a cukrász szakmák, valamint a húsipari és édesipari termékgyártás fortélyaival.

Farkas Sándor, az Agrárminisztérium miniszterhelyettese örömmel fogadta, hogy a rendezvény keretében idén immár 41, az agrártárca fenntartásában lévő agrár szakképző intézmény nyitotta meg kapuit az érdeklődők előtt. A miniszterhelyettes hangsúlyozta, hogy a mezőgazdaság fejlődésének alapja a jól képzett szakembergárda, aki ismeri és alkalmazza a legmodernebb technológiákat, felhasználja a precíziós gazdálkodás, a robotika, a digitalizáció nyújtotta valamennyi lehetőséget. A Szakmák Éjszakája rendezvény felhívja a figyelmet a szakképzés jelentőségére, megismerteti a szakmák szépségét és a jól végzett munka örömét, olvasható az AM Sajtóiroda közleményében.

Ezeket olvasta már?

Ha nem tanulunk meg gondolkodni, a tizenkilencre húzunk lapot
Arra keressük a választ, hogy melyek azok az adatok és mérési lehetőségek a talaj-előkészítéstől a betakarításig, amelyeket minden gazdálkodónak ismernie kellene.
Olyan csapattal dolgozhatok együtt, amelynek minden tagja hasonló gondolkodással bír.
Precíziós termesztés napraforgó- és kukoricakultúrákban
Hibridekre szabott vetési és műtrágyázási kísérletsorozatokkal segíti cégünk az intenzív technológiát alkalmazó gazdákat.
Előszó egy izgalmas tartamkísérlethez
Az alapvető döntések közé tartozik az, hogy hogyan készítjük elő a talajt a vetéshez: napjainkban több rendszer közül lehet választani.