Műszaki újdonságok

Nagyobb hatékonyság cukorrépában & repcében

VÄDERSTAD TEMPO L 24

A Väderstad a Tempo L 24 modellel bővíti nagysebességű szemenkénti vetőgép programját. Az új változat műszakilag (vázszerkezet, 5000 l kapacitású műtrágyatartály, nyomó légáramú pneumatikus adagolás, vetőmag elhelyezés maglevezető csővel és nyomókerékkel) az ismert Tempo L modelleken alapszik, de kifejezetten cukorrépa és repce vetéséhez tervezték. Emiatt áll rendelkezésre 24 sor, 450, 457, 500 vagy 508 mm távolsággal, hozzáillő, kis átmérőjű maglevezető csövekkel a kétrészes vetőegység keretén. Minden vetőmagtartály 25 l térfogatú, a csoroszlyanyomás szabályozása hidraulikusan történik, aktív tehermentesítési lehetőséggel.

A gyártás kezdete csak 2020

Deutz-Fahr: 2013 végén mintadarabként szerepelt az Agritechnica kiállításon – és a piacra dobását újra és újra elhalasztották. Az SDF csoport egy május elején tartott sajtótájékoztatón bejelentette, hogy a 11. sorozat szériagyártása csak 2020-ban fog elkezdődni. A kiállításon történt első megjelenéstől a gyártás kezdetéig így több mint hat év telik el. A nagytraktorok ezért már a Stage V-károsanyag-kibocsátási szabvány előírásainak fognak megfelelni. Arról, hogy a bejelentett motorválaszték (MTU) továbbra is fennáll-e, még nincsenek hírek.

Ezeket olvasta már?

Miért érdemes durumbúzát termelni?
A durumbúza kurrens, kül- és belföldön keresett termény, kiszámítható piaccal, magas átvételi árakkal.
Ne maradjon le a kiváló Karintia vetőmagokról!
Siessen a fajtaválasztással, hogy Önnek is jusson a prémium minőségű Karintia - vetőmagokból!
SAATEN-UNION-kalászosok: minőség és mennyiség zseniális kombinációja
A legnagyobb hasznot nem feltétlenül a legmagasabb hozamot ígérő, sokkal inkább a körülményeinkhez legjobban illeszkedő fajtával tudjuk elérni.
2019-ben is remek RAPOOL-terméseredmények
2016-2019 között a RAPOOL Hungária Kft. felkérésére a Magyar Kukorica Klub minden évben terméstanúsítást végzett.