A mezőgazdaság olyan, mint a svájci bicska

Ezen az évadnyitó kiállításon meghatározhatjuk ezévi feladatainkat, sőt új célokatat is kitűzhetünk - ezekkel a szavakkal köszöntötte Dr. Nagy István agrárminiszter az AGROmashEXPO és AgrárgépShow kiállítóit és látogatóit.

3%-kal haladta meg mezőgazdaságunk az előző évi teljesítményét, 9%-kal növekedett az ágazat exportteljesítménye, 15%-kal emelkedett a beruházási kedv. Ezek az adatok is azt igazolják, hogy a magyar agrárium állja a kihívásokat - nyilatkozta az agrárminiszter.

Állattenyésztés a romok után?

Újranyitják a vidékfejlesztés állattenyésztési, telepfejlesztési, felújítási programját, a sertéspestis és madárinfluenza által sújtott két ágazatot, 1-1 milliárd forint erejéig kívánják támogatni.

Átépítés és nagy érdeklődés közben

A pozitív fejlődési, fejlesztési tendenciát bizonyítják a legfrissebb termékdíjjal kitüntetett gépek is - hallottuk Ganzer Gábortól. Az AGROmashEXPO és AgrárgépShow a kiállítási terület átépítése mellett ugyan szűkösebben, de mégis széles gépkínálattal, 350 kiállítóval várja látogatóit jan. 25-ig - hangsúlyozta a Hungexpo Zrt. vezérigazgatója köszöntőjében.

Ezeket olvasta már?

A NAK folyamatosan figyel és rendszerez!
A NAK összefoglalta az elmúlt napok agráriumot érintő fontos tudnivalóit.
A mezőgazdaság hozzáadott értéke
Értékes és kényes témák is napirendre kerültek a Portfolio konferenciáján.
Nagy Diák Agrárteszt
Drónt nyerhet, aki ismeri az okostraktort és a műhúst.
Tovább nő a bankok szerepe az agrárfinanszírozásban
Nyolc és fél milliárd forintnyi hiteligényléssel zárta a Takarékbank az AGROmashEXPO-t.