Megnyitotta kapuit a Nemzetközi Zöld Hét

Európai egyik legnagyobb mezőgazdasági, élelmiszeripari és kertészeti fogyasztói vására, a berlini Nemzetközi Zöld Hét szakkiállítás 2020. január 17-26. között várja az érdeklődőket.

Németország ikonikus rendezvényének tekinthető a Nemzetközi Zöld Hét, amelyen tavaly több mint 400 ezer látogató kóstolhatta meg 80 ország élelmiszer-különlegességeit. Az esemény egyben diplomáciai, kormányzati és szakmai találkozóhely is, amely kiváló alkalom agrárgazdasági és üzleti kapcsolatok építésére.

Az idei esemény hagyományos vásárbejárásakor a magyar standot meglátogatta Julia Klöckner, Németország szövetségi élelmiszerügyi és mezőgazdasági minisztere és Janusz Wojciechowski, az Európai Unió mezőgazdasági és vidékfejlesztési biztosa, ahol a magas rangú vendégeket dr. Nagy István agrárminiszter fogadta Ondré Péter, az Agrármarketing Centrum ügyvezetője és Giczi Gergely, az Agrármarketing Centrum ügyvezető-helyettesének társaságában.

Hazánk idén 600 négyzetméteres közösségi standdal várja a látogatókat. A 16 kiállító portékái között megtalálhatóak a hagyományos magyaros ízek, mint a füstölt hús, kolbász, vecsési savanyúság, vagy a nagy népszerűségnek örvendő kürtőskalács, de hidegen sajtolt olajok, szarvasgombás termékek, chilis szószok és kézműves csokoládék is színesítik a palettát.

 

Ezeket olvasta már?

A PREGA mottója: adatalapú döntések – fenntartható gazdálkodás.
Érdemes még belépni a gluténmentes termékek piacára?
Itthon többen már aggódnak a gluténmentes élelmiszerek bővülő piaci kilátásait illetően.
Nílusi sügér a bajnok a menzán
Ez is élelmiszeripar – de még milyen! Középszintet magas fokon produkáltak a pécsiek
Már elérhető a NAK honlapján a frissült KAP-kalkulátor.