Legyen közös a siker 2019-ben is!

Jelen sorok írásakor még joggal bizakodhatunk abban, hogy az idei telünk végre olyan lesz, amilyennek egy télnek lennie kell: a talajból hiányzó nedvességet minél nagyobb mértékben pótolni tudja, a mínuszok pedig minden olyan kártevőt eltakarítanak, amely a túlélése esetén a termésbiztonságunkat veszélyeztetné.

Kalászosaink döntő része porba lett vetve a tavalyi „ősznek csúfolt tavaszon”. Sok helyen még most keleget az állomány a hótakaró alatt, szögcsíra állapotban. Akiknek (elsősorban a Dunától keletre) a repceföldjeikre szerencsés időben és eloszlásban érkezett az égi áldás, azok kelésért és homogén állományért aggódó, mozgalmas ősz után ugyan, de egészséges optimizmussal várhatják a tavasz eljöttét.

A Yara a repce esetében is komplett lombtrágyázási javaslatot ad a gazdálkodók számára, melyet felhasználva hozzájárulunk állományaink regenerációjához, a tavaszi, robbanásszerűen jelentkező tápanyagigény fedezéséhez. Gyengébb fejlettség esetén: 2-3 l/ha YaraVita Kombiphos-t (foszforhangsúlyos lombtrágya a foszforhiány gyors kezelésére és a gyökérfejlődés elősegítésére)+1 l/ha YaraVita Bortrac-ot (150 g/l vízoldható bórtartalommal) ajánlunk. Ennek kijuttatása a lehető legkorábbi időpontban történjen, majd az állomány megerősödése után adjunk ki YaraVita Brassitrel Pro-t 2-3 l/ha mennyiségben. Erőteljesebb fejlettség esetén: 2,5-3 l/ha YaraVita Brassitrel Pro-, majd zöldbimbós-sárgabimbós állapotban Yara Vita Bortrac-kezelést javaslunk 1,5-2 literes adagban.

A YaraVita Brassitrel Pro, amely az őszi káposztarepce, napraforgó, borsó, cukorrépa és szója igényeire kifejlesztett növényspecifikus lombtrágya, portfóliónk egyik meghatározó terméke. Sárga színű, szuszpenziós, magas fajsúlyú koncentrátum, 10 literes kiszerelésének tömege 15 kg feletti. 443 g/l összhatóanyag-tartalmával kiváló ár-érték arányú készítmény. A YaraVita Bortrac a bórpótlás ideális terméke, önálló alkalmazása esetén 2-3 l/ha az adag, YaraVita Brassitrel Pro használata mellett ez 1-1,5 l/ha-ra csökkenthető. A bór a megtermékenyülésben, gyökérnövekedésben, a szénhidrátok, zsírok anyagcseréjében és a tápanyagszállításban nélkülözhetetlen szerepet betöltő mikroelem. Őszi búza és őszi árpa termesztése során kalászosaink növényspecifikus terméke a YaraVita Gramitrel, amely – már egy évtizede – ígéret helyett a bizonyíték, ha lombtrágyázásról van szó. Ez halványpiros, lazacszínű szuszpenziós koncentrátum, literenként 604 g/l összhatóanyag-tartalommal, tápanyagigényt és felvételi dinamikát követő ideális arányban. Formulázott tápanyagtartalma mellett a speciális nedvesítő, felületi feszültséget csökkentő és ragasztóanyag a YaraVita Gramitrel sikerének – ezzel együtt hatékonyságának, kiváló esőállóságának és több hónapos tartamhatásának – a kulcsa. Ajánlott dózisa tél végén, a legkorábbi kijuttatást alkalmazva 3 l/ha, vagy ha lehetőség van növényvédelmi munkákhoz kapcsoltan a megosztásra: 2×2 l/ha a javaslatunk bokrosodáskor, illetve szárbainduláskor, a második nódusz megjelenéséig.

2018 az Önök segítségével ismét a YaraVita éve lett. A magyarországi debütálás óta büszkén mondhatjuk el: a YaraVita története sikertörténet. A termék a megjelenésétől kezdve (2009 kivételével) évről évre képes a 20%-ot megközelítő piaci növekedésre. Ez azt igazolja vissza, hogy a tapasztalattal rendelkező Yara-felhasználók, akiknél a YaraVita lombtrágyák már évek óta a technológia részét képezik, hűek maradnak hozzánk, akik pedig első alkalommal ülnek le és számolnak velünk együtt, rájönnek arra, nem is olyan nehéz a választás. Ennek a növekedésnek a fenntartásához két dolog szükségeltetik: egyrészt a lehetőség, hogy bemutathassuk a YaraVita termékcsaládot (akár rendezvényeink, akár személyes találkozásaink alkalmával), másrészt az alkalom, hogy bizonyíthassanak maguk a termékek is, megmutatva, mit tudnak kint az életben. Keressük egymást bizalommal!

Kérjen árajánlatot termékeinkről közvetlenül a yara.hu weboldalon!

Szabari Szabolcs
Yara-szaktanácsadó
+36 30 964 9513

Yara Hungária Kft.
E-mail:
Telefonszám: (88) 577 940

Ezeket olvasta már?

Jót mond az időjós
Bizakodva nézhetnek a tavasz elé a növénytermesztők, de még nem tudni, mekkora feladat lesz a növényvédelem…
Aranyat érő megoldás a gabona gyomirtásában
Az Aurora® 40 WG hatóanyaga gyors hatásával a nehezen irtható fajok ellen igen hatásos.
Miért zöldebb a szomszéd kertje?
Már nemcsak egymással versengenek, hisz a világpiacon komoly konkurenciával kell szembenézniük a hazai kertészeknek.
Válaszoljunk a szerkivonások kihívásaira!
Fontos az adott termőhely károsítóinak kiváló ismerete a hatékony védekezés érdekében.