Középpontban a kukorica - és napraforgó

A KITE ismét választ adott a szélsőségek szorítására

Augusztus 29-én Nádudvaron tartotta napraforgó, kukorica, szója és cirok fajtasorainak bemutatását a KITE Zrt. Ahogy a rendezvény címe – Szélsőségek szorításában – is utalt rá, ismételten azon technológiai elemekre esett a legnagyobb hangsúly, melyek az időjárási anomáliákat képesek kezelni, és nagy szerepük van a talajnedvesség megőrzésében, így segítve a sokszor kezelhetetlennek tűnő problémák kiküszöbölésében a gazdálkodókat.

Az agronómiai hatékonyság mellett a termeléshez nélkülözhetetlen inputanyagokra, így korszerű hibridekre és fajtákra is szükség van, ebből is kaptunk ízelítőt a parcellabejáráson. A kukorica- és napraforgótáblákon tapasztalt eredményekről és a mögöttük álló technológiákról az októberi Mezőhírben olvashatnak részletesebben.


Ezeket olvasta már?

Ha nem tanulunk meg gondolkodni, a tizenkilencre húzunk lapot
Arra keressük a választ, hogy melyek azok az adatok és mérési lehetőségek a talaj-előkészítéstől a betakarításig, amelyeket minden gazdálkodónak ismernie kellene.
Nagymúltú, legendás Pioneer hibridek „járták be” az elmúlt évtizedekben a FAO 300-as és a FAO 400-as éréscsoportok végét.
Veszélyben a magyar kukorica
Azért sem mindegy, felvesszük-e még a versenyt, mert a hazai agrárium egyik fő növényéről van szó…
Precíziós termesztés napraforgó- és kukoricakultúrákban
Hibridekre szabott vetési és műtrágyázási kísérletsorozatokkal segíti cégünk az intenzív technológiát alkalmazó gazdákat.