Így marad tartós a kerti akkus gép!

Mi a megfelelő hőmérséklet az akkus kerti gépek tárolására? Esőben használhatjuk őket? Optimálisan töltjük az akkukat? Nemcsak a télből ébredő növényvilág igényel törődést, hanem a kerti gépeink is. A STIHL most tippeket ad, hogyan tároljuk akkumulátoros gépeinket a maximális élettartamuk elérése érdekében.

Tavasszal indul a nagy kerti szezon: fontos, hogy milyenek a gépeink, és azokat hogyan tároljuk. Az akkumulátoros kerti gépeknek a kiváló teljesítmény mellett fontos előnye, hogy nincs füst- és zajszennyezés. A STIHL környezetbarát akkumulátoros gépei ráadásul a fejlett technológiának köszönhetően hosszú távra szólnak, kezelésük egyszerű, formájuk kompakt, súlypontjuk a megfelelő helyen található, így valóban megkönnyítik a kerti munkákat.

A STIHL Compact külső akkumulátorrendszer tökéletes választás a közepes és a nagyobb kertben elvégzendő feladatokhoz. A kizárólag ezzel a rendszerrel kompatibilis új, cserélhető STIHL AK lítium-ion akkumulátorok magasabb teljesítményt kínálnak a nagyobb területen végzett munkához is. Csekély súlyuk mellett is kimagasló a teljesítményük, tartósak, sokszor tölthetők.

S íme, néhány hasznos tipp az akkus gépek hosszabb távú használatáért!

Az akkut nem szükséges teljesen lemeríteni első használat előtt

Jó hír, hogy megvásárlásuk után azonnal használatba vehetők, a hagyományos akkukkal ellentétben már nincs szükség kisütésükre, majd a teljes feltöltésre.

Ne várjuk meg, hogy az akkuk lemerüljenek!

A mai modern technológián alapuló akkumulátorokat nem szükséges 100 százalékosra feltölteni. Nem kell oda figyelni sem a töltési ciklus hosszára, sem a kisütésre, mert ezek az akkumulátorok bármikor tölthetők, akár 5-10 perces résztöltéssel, akár a teljes töltési ciklus végéig is. A LED-es töltöttségjelző ebben nagy segítséget nyújt, gombnyomásra kijelzi az akkumulátor töltöttségi állapotát, és a töltési folyamatról is tájékoztat.

Az akkut tartsuk távol a nedvességtől, párától!

Az akkumulátorokat közvetlen időjárási tényezőktől (erős napsütés, nagy meleg, eső, fagy) óvni kell. Tiszta, száraz, vegyszerektől mentes helyen tároljuk őket, így várható a leghosszabb élettartam. Az ideális töltöttségi szint hosszabb tárolás esetén 30 százalék.

Tárolásukhoz biztosítsuk a megfelelő hőmérsékletet!

A lítium-ionos akkumulátorok tárolás közben alig veszítenek a töltöttségükből, 0 fok alatti hőmérséklet esetén azonban hamar lemerülnek. Éppen ezért fontos odafigyelnünk arra, hogy ideális hőmérsékleten tároljuk gépeinket, erről minden STIHL akkumulátoron piktogram tájékoztat.

Akkumulátoraink a legnagyobb gondoskodás mellett is elérik élettartamuk végét, ilyenkor környezetünk védelme érdekében fontos, hogy ne a háztartási hulladékok közé dobjuk őket, hanem vigyük vissza egy STIHL szakkereskedésbe.

Ezeket olvasta már?

NAK: használj kevesebb műanyagot!
Az agrárkamara is csatlakozik a „műanyagmentes július” akcióhoz
Bárhova felállítható napelemes kamera rendszer
Szeretne távolról megfigyelni olyan területeteket, ahol se áramforrás, se internet nem áll rendelkezésre?
Alkalmazzuk az évezredeken át jól bevált agrárerdészeti rendszereket!
Az agrárerdészeti rendszerek előnyeik ellenére sem terjedtek el hazánkban széles körben
Valtra-újdonságok
Január elején a Valtra videós sajtótájékoztatón ismertette legfrissebb fejlesztéseit.