Idén is sok érdeklődőt vonzott a Malagrow Növénytermesztési Konferencia

Hozamnövekedés a gazdaságosság jegyében

Ötödik alkalommal, idén január 14-17. között került sorra a már hagyományokkal is rendelkező Malagrow Növénytermesztési Konferenciasorozat, Hozamnövekedés a gazdaságosság jegyében címmel. Az újdonságok iránt érdeklődő termelők országszerte nyolc helyszínen ismerkedhettek meg a legfontosabb trendekkel, fejlesztésekkel, támogatási és szabályozási kérdésekkel, miközben emellett gyakorlati ismeretekkel is gazdagodhattak.

Hozamra hangolva

A rendezvény vezérgondolata a hozamnövekedés volt, ennek jegyében kiemelt szerepet kapott a Malagrow Kft. új szántóföldi hozamstimulátora, a YieldON. A szántóföldi kultúrák termőképességének fokozására kifejlesztett készítmény segítségével átlagosan 7,27 százalék hozamnövekedés érhető el, kedvező hektárköltség mellett. A gyártó Valagro innovatív, legújabb biotechnológiákon alapuló termékének fejlesztéséről szóló előadásban az is elhangzott, hogy a készítmény hatékonysága és megbízhatósága az egyedülálló, négylépcsős komplex termékfejlesztési rendszernek köszönhető. Ezt bizonyítják az eddigi hazai eredmények is, melyek összesen 70 kísérletre épülnek. Ennek köszönhetően a termék máris sok hazai termelő technológiai elemévé vált.


Juhász György, Malatinszki György, Jean-Francois Ducret (Valagro country manager & head sales Central Europe), Balogh Ernő, Márton Zoltán, Major Zoltán

Az előző évekhez hasonlóan neves, a szakterületükön elismert vendégelőadók prezentációi is színesítették a programot. A kiváló minőségű hazai földeken az egy hektárra jutó növénytermesztés értéke jelenleg nem éri el az uniós átlagot, illetve az élőmunka-termelékenység hatékonysága is elmarad a nyugat-európai országokétól. Ezért a felkért agrárszakemberek növényélettani előadásaikban a termelésintenzitás és -hatékonyság növeléséhez, a precíziós gazdálkodáshoz, valamint a talaj erőforrásainak optimális felhasználásához kapcsolódóan is szolgáltak hasznos tanácsokkal. Emellett az érdeklődők kormányhivatali vezetők előadásaiból az agrártámogatási keretek 2020 után várható változásairól is tájékoztatást kaphattak; ez a kérdéskör azért is kulcsfontosságú, mivel a mezőgazdasági vállalkozói jövedelmek háromnegyede hazai és uniós támogatásokból származik.

A színvonalas előadások mellett a Malagrow Kft. hivatalosan is bejelentette romániai és szlovákiai terjeszkedését, a Valagro minőségi termékeinek kizárólagos forgalmazójaként. A cég ügyvezető igazgatója, Malatinszki György hangsúlyozta, hogy a komoly szakmai elismerés mellett mindez közel négyszeres piacnövekedést is jelenthet a hazai kkv számára.

Környezetvédelem

A szervezők emellett a Malagrow Környezetvédelmi Program (MKP) kezdeményezésre is felhívták a jelenlévők figyelmét. A program keretében nemcsak a Valagro termékek üres csomagolásának újrahasznosításáról gondoskodik a vállalat, de jelentős árengedménnyel is jutalmazza a környezettudatos termelőket. Már egy gyűjtőzsáknyi üres flakon és zsák leadása is több ezer forint megtakarítást jelenthet a következő biostimulátor, mikroelem vagy épp műtrágyakészítmény vásárlásnál.

A rendezvénysorozat keretében került sor a Valagro Év Legjobb Termelője 2018 díj átadására is, amelyet hazánkban Szántó Lajos érdemelt ki, különösen tudatos és szakszerű termékhasználó termelőként. A megkérdezett partnerek visszajelzései alapján a konferenciasorozat elérte célját: a résztvevők naprakész tudással térhettek haza a növénytermesztés gyakorlati kérdéseit és az agrárigazgatás legújabb szabályozását illetően. Az előadásokon elhangzottak segítséget nyújthatnak a gazdaságos és fenntartható mezőgazdasági termelésben, hogy a tudatos gazdák idén a kertészeti és szántóföldi kultúrákban is még jobb megtérülést érhessenek el.

Malagrow Kft.
E-mail: iroda@malagrow.hu
Telefonszám: +36 56 411 404

Ezeket olvasta már?

A mezőgazdasági munkákat nem gátolja a kijárási korlátozás
A NAK felhívja a figyelmet, hogy a 2020. március 28-ától érvényes kijárási korlátozások a mezőgazdasági munkákat engedik.
Az agrártámogatások kifizetésével segítik a gazdálkodókat
A következő három hónapban 122 milliárd forint kifizetésére számíthatnak a magyar mezőgazdasági termelők.
A kukoricavetés sarkalatos pontjai
Kevesebb mint egy hónap – 3 hét – alatt el kell vetni egymillió hektár kukoricát!
A fejlesztés nem lehetőség, hanem kényszer
A Közös Agrárpolitika új ciklusában az juthat forráshoz, aki – lehetőleg iparágon kívüli résztvevőkkel – fejleszt.