Hosszú távú megállapodással erősít a Limagrain

A Limagrain név ismerősen cseng a magyar piacon, hisz a cég több mint 20 éve jelen van a magyar piacon. A Limagrain számára Magyarország stratégiai jelentőséggel bír a vetőmag-előállítás terén is, hiszen a hazai körülmények között nemesített és előállított termék valóban a legmegfelelőbben tesztelt szaporítóanyagot tudja biztosítani a gazdák számára.

A Limagrain Europe 2014-ben vetőmagüzemet vásárolt Mezőhegyesen, és legutóbb 2017-ben hosszú távú szerződést írt alá kukorica- és kalászosvetőmag-termesztésre a mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. földterületein.

2018-ban megkeresés érkezett a 2014-ben megvásárolt mezőhegyesi vetőmagüzemmel kapcsolatosan a magyar állam részéről, miszerint egy innovatív mezőgazdasági központ létesítését tervezi a kormány, amelynek integrált és elengedhetetlen része a vetőmagfeldolgozás, így a vetőmagüzem.

A magyar hatóságokkal és a kormánybiztossal folytatott maratoni tárgyalások végeztével, de stratégiai céljainkat és feladatainkat maximálisan szem előtt tartva a Limagrain eladta a mezőhegyesi vetőmagüzemet a magyar államnak.

Az aláírt megállapodás értelmében a magyar állam garantálja a Limagrain elkezdett beruházásainak folytatását a következő 2 évben. A Limagrain újabb szerződést között a következő 10 évre vetőmag-előállításra és -feldolgozásra a mezőhegyesi vetőmagüzemben. Ez a hosszú távú megállapodás egyúttal lehetővé teszi, hogy az ottani munkahelyek is megmaradjanak, a munkavállalókat tovább foglalkoztatják.

Ez a két fél közötti hosszú távú partnerség erősíti és biztosítja a Limagrain vetőmagtermelési tevékenységének folyamatosságát, miközben korszerűbb technológiák garantálják a magas színvonalú vetőmagfeldolgozást.

 

 

Ezeket olvasta már?

Ha nem tanulunk meg gondolkodni, a tizenkilencre húzunk lapot
Arra keressük a választ, hogy melyek azok az adatok és mérési lehetőségek a talaj-előkészítéstől a betakarításig, amelyeket minden gazdálkodónak ismernie kellene.
Nagymúltú, legendás Pioneer hibridek „járták be” az elmúlt évtizedekben a FAO 300-as és a FAO 400-as éréscsoportok végét.
Veszélyben a magyar kukorica
Azért sem mindegy, felvesszük-e még a versenyt, mert a hazai agrárium egyik fő növényéről van szó…
Precíziós termesztés napraforgó- és kukoricakultúrákban
Hibridekre szabott vetési és műtrágyázási kísérletsorozatokkal segíti cégünk az intenzív technológiát alkalmazó gazdákat.