Hirdetés

Horsch talajművelés – műtrágyázás, jobbhatásfok, nagyobb termés!

Az aprómag vetése is ugyanolyan fontos, mint a szemenként elvetett kukorica- vagy napraforgómagé.

Vannak már olyan termelők, akik például a búzát szemenként vetik a Pronto vetőgéppel. A vetéssel egyben történő műtrágyázásról viszont megoszlanak a vélemények. A műtrágyát többféle módon juttathatjuk ki a talajra; hagyományosan műtrágyaszóróval, és ez után bekeverjük szántóföldi kultivátorral vagy leszántjuk; a másik lehetőség a szántóföldi kultivátorral kijuttatatott depóműtrágyázás és egy következő a vetőgéppel történő.

Ha sorba vesszük a műtrágyázási lehetőségeket, akkor azt mondhatjuk, hogy azokon a területeken, ahol a talaj tápanyaggal jól ellátott, és csak visszapótlás történik, elégséges a műtrágyaszóróval történő műtrágyázás Ha viszont a földünkkel valami nincs teljesen rendben, akkor az alapműtrágyázást már érdemes a talajműveléssel – Terranóval vagy Tigerrel – egymenetben elvégezni, koncentráltan kijuttatni a műtrágyát, így elkerülhetjük az esetleges kimosódást vagy lekötődést. A vetőgéppel történő nagy mennyiségű műtrágya-kijuttatás komoly logisztikai feladat, és nem minden esetben szükséges. A vetéssel egymenetben starter jellegű műtrágyamennyiséget érdemes kijuttatni. Erre a Horsch vetőgépeknél kétféle megoldás létezik: – a mikrostarter műtrágya: amelyet egy kisebb tartályból a vetőbarázdába juttatunk ki;– valamint a nagyszemcsés műtrágya, amelyet a nagy tartályból a vetőbarázdába vagy környékére helyezünk le. A legújabb fejlesztésnek köszönhetően a szemenkénti vetőcsoroszlyát is alkalmazhatjuk műtrágya lehelyezésére. Ezenfelül még megkapjuk a magfogó kereket is a csoroszlyával, aminek eredményeként még jobb lesz a vetőmagvak beágyazása.

Az újragondolt műtrágyázási koncepcióval céltudatosabb és nagyobb hatásfokú műtrágyázást tudunk elérni, a beruházás egyik leggyorsabb megtérülése mellett!

SZERZŐ: SZÁSZ ZOLTÁN 06307430302

HORSCH MASCHINEN GmbH
E-mail: info@horsch.com
Telefonszám:

Ezeket olvasta már?

A Hungrana Kft. igazoltan GMO-mentes alapanyagból állítja elő termékeit.
A kukoricavetés sarkalatos pontjai
Kevesebb mint egy hónap – 3 hét – alatt el kell vetni egymillió hektár kukoricát!
Várjuk felkészülten a kukorica gyomirtását!
Hogy a nehéz gyomosodási viszonyok mellett eredményesen tudjunk védekezni, készüljünk profi megoldással!
Március 31-ig teljesítjük a vetőmag-megrendeléseket
A SAATEN-UNION-nál további tavaszivetőmag-készletek állnak rendelkezésre, rövid kiszállítási határidővel.