Horsch Joker – gyorsan és precízen

A rövidtárcsák nagy darabszáma azt mutatja, hogy nagyon sok dolgozik a földeken. Ezeket a termelők nagyon szeretik, ugyanis a tarlóhántás, a tarlóápolás és a magágykészítés is kevesebb vonóerőigénnyel valósítható meg.

Ezért érdemes odafigyelni, hogy milyen gépet is választunk! Az ár nem minden! A jó rövidtárcsa egyenletes talajfelszínt hagy maga mögött, könnyen vontatható, nem ugrál a földön, akár enyhén nyers talajon is lehet vele dolgozni, a nagyobb szármaradvány sem okoz gondot.

A Horsch elve, hogy minden egyes talajműveleti munka után magágy vagy közel magágy minőségű talajfelszínt hagyjunk magunk mögött. Nagyon sok rövidtárcsa ugrál, ezt már jól ismerik a termelők, és a hullámos talajfelületen bizony nem lehet precízen dolgozni. A tárcsázás után lehet, hogy éppen a vetés jön – ám egy hullámzó felületen vajon miként érünk el majd precizitást és hatékony területteljesítményt...?

Néha nagyobb szármaradványos területen kell dolgozni. Ha a tárcsa átömlő-keresztmetszete kicsi, akkor el fog dugulni, és nem tudjuk elvégezni azt, amire vásároltuk a tárcsát.

A Horsch Joker nehéz körülmények között is behatol a talajba, ugyanis egy t/m munkaszélesség a súlya. Tervezésénél lényeges volt, hogy a tárcsa bármilyen talajon, bármilyen sebességnél nyugodtan haladjon, akár az egyenetlen talajokon is. Ezt elősegíti, hogy a tárcsa mélységtartását a két mellső keréken, ill. a hengeren állítjuk. Kétféle hengerrel lehet szerelni a Joker RT-t: a dupla SD hengerrel, amelyik a nagyon kemény talajokra alkalmas és a dupla RollPack hengerrel, a középkötött, ill. laza talajokra.

A Joker elejére késhengert is lehet tenni. Ennek a feladata, hogy pl. a repcetarlóhántást nagyon sekélyen, 2-3 cm mélyen, teljes átfedésben el tudjuk végezni, ill. a napraforgó hosszú szármaradványát is gond nélkül lehessen ledarabolni.

SZÁSZ ZOLTÁN • 06-30-7430302

 

 

HORSCH MASCHINEN GmbH
E-mail: info@horsch.com
Telefonszám:

Ezeket olvasta már?

Elérhető a Nufarm friss növényvédelmi kézikönyve
A Nufarm letölthető termékkatalógusa mindazt az információt részletesen tartalmazza, amelyre önnek szüksége lesz 2020-ban a növényvédelmi feladatok összeállításához.
Horsch KR – forgóboronás vetőgép
A Horsch a világ majdnem minden tájára szállítja technológiai megoldásait.
Nem túl drága, mégis magas szintű gép: ez a HORSCH AX vontatott permetezője.
A gyomirtás és a mikrobiológia kapcsolata, 2. rész
Gyomszabályozáskor a fő cél a fertőzöttség gazdasági kárküszöb alá csökkentése.