Horsch Joker – gyorsan és precízen

A rövidtárcsák nagy darabszáma azt mutatja, hogy nagyon sok dolgozik a földeken. Ezeket a termelők nagyon szeretik, ugyanis a tarlóhántás, a tarlóápolás és a magágykészítés is kevesebb vonóerőigénnyel valósítható meg.

Ezért érdemes odafigyelni, hogy milyen gépet is választunk! Az ár nem minden! A jó rövidtárcsa egyenletes talajfelszínt hagy maga mögött, könnyen vontatható, nem ugrál a földön, akár enyhén nyers talajon is lehet vele dolgozni, a nagyobb szármaradvány sem okoz gondot.

A Horsch elve, hogy minden egyes talajműveleti munka után magágy vagy közel magágy minőségű talajfelszínt hagyjunk magunk mögött. Nagyon sok rövidtárcsa ugrál, ezt már jól ismerik a termelők, és a hullámos talajfelületen bizony nem lehet precízen dolgozni. A tárcsázás után lehet, hogy éppen a vetés jön – ám egy hullámzó felületen vajon miként érünk el majd precizitást és hatékony területteljesítményt...?

Néha nagyobb szármaradványos területen kell dolgozni. Ha a tárcsa átömlő-keresztmetszete kicsi, akkor el fog dugulni, és nem tudjuk elvégezni azt, amire vásároltuk a tárcsát.

A Horsch Joker nehéz körülmények között is behatol a talajba, ugyanis egy t/m munkaszélesség a súlya. Tervezésénél lényeges volt, hogy a tárcsa bármilyen talajon, bármilyen sebességnél nyugodtan haladjon, akár az egyenetlen talajokon is. Ezt elősegíti, hogy a tárcsa mélységtartását a két mellső keréken, ill. a hengeren állítjuk. Kétféle hengerrel lehet szerelni a Joker RT-t: a dupla SD hengerrel, amelyik a nagyon kemény talajokra alkalmas és a dupla RollPack hengerrel, a középkötött, ill. laza talajokra.

A Joker elejére késhengert is lehet tenni. Ennek a feladata, hogy pl. a repcetarlóhántást nagyon sekélyen, 2-3 cm mélyen, teljes átfedésben el tudjuk végezni, ill. a napraforgó hosszú szármaradványát is gond nélkül lehessen ledarabolni.

SZÁSZ ZOLTÁN • 06-30-7430302

 

 

HORSCH MASCHINEN GmbH
E-mail: info@horsch.com
Telefonszám:

Ezeket olvasta már?

Előszó egy izgalmas tartamkísérlethez
Az alapvető döntések közé tartozik az, hogy hogyan készítjük elő a talajt a vetéshez: napjainkban több rendszer közül lehet választani.
A mulcsos technológia olyan sikeres, amennyire odafigyeltünk, hogy milyen tarlót hagytunk.
Ha január, akkor AgrárgépShow és AXIÁL
2020. január 22. és 25. között az AgrárgépShow rendezvényen mindenkit szeretettel vár az AXIÁL Kft.
Először tudjuk meg, hogy mit nem tudunk – induljon végre az adatalapú gabonatermesztés!