Hengerek – immár kompromisszumok nélkül

Új OptiChange gyorscserélő rendszer

A LEMKEN, a professzionális szántóföldi növénytermesztés szakértője sokféle hengert kínál, amelyek nem csupán a kultivátorok vagy kompakt tárcsák mélységhatárolását végzik, hanem egy menetben hatékonyan elegyengetik és visszatömörítik a talajt, de még rögöt is törnek.


A nyitható kampókkal a hengerek rakodóvillával könnyen szállíthatók

Az új OptiChange gyorscserélő rendszerrel a LEMKEN lehetővé teszi, hogy a hengereket egyszerűen és rövid idő alatt lehessen cserélni, így a munka minősége minden körülmény között tökéletes lesz. Általában a gép beszerzésekor szokás eldönteni, hogy melyik hengerfajtát szeretnénk használni, ám ha valaki szeretne alkalmazkodni a változó körülményekhez, akkor a hengert le kell szerelni, és egy másikat felhelyezni. Mindez az OptiChange rendszerrel gyors és egyszerű. A hengert itt nem csavar tartja a gépen, hanem nyitható-zárható konzolok és csapok. A hengereket ezért ellátták olyan, a henger vázán lévő nyitható fülekkel, amelyeknél fogva emelővillával biztonságosan felemelhetők és szállíthatók. Ha a henger megfelelő helyen van, le kell engedni, és a csapokat rögzíteni. Ha van homlokrakodó, emelővilla, vagy targonca, mindezt egyetlen ember elvégezheti. Az OptiChange rendszerrel a gazdálkodók a körülményeknek megfelelő hengereket tudnak munkagépeikre tenni annak érdekében, hogy munkájuk a legjobb lehessen. A hengereknek az alábbi feladatokat kell ellátniuk, természetesen az adott talajviszonyok függvényében: sorok előtömörítése, egyengetés, mélységhatárolás, visszatömörítés, rögtörés, emellett nem szabad eltömődniük a sártól, vagy a kövektől. Ezzel a megoldással könnyű lesz váltani például egy kötött talajra való sekély tömörítő hatású henger, illetve a könnyű talajra kifejlesztett jó rögtörő hatású henger között. Az univerzális gyorscserélő rendszer arra is alkalmas, hogy a hengereket egyik gépről a másikra tegyük, például tárcsáról kultivátorra.


Az OptiChange csatlakozó


Egyszerű zárás csapszeggel

SZERZŐ: SZP

Ezeket olvasta már?

Lemken Karat 12
Karat 12: ez a modell különösen a nehéz talajviszonyokhoz, sík és mélyebb forgatásnélküli talajmunkákra ajánlott.
Horsch talajművelés három- vagy négygerendelyes Terrano GX szántóföldi kultivátorral
A legújabb Horsch Terrano GX univerzális szántóföldikultivátor-család alapjában két típusra osztható. A három-, ill. négygerendelyes kapaelosztásúra.
Lemken Rubin 10 új generációs rövidtárcsacsalád
A Rubin 10 elnyerte az „Év gépe 2019” címet a párizsi SIMA kiállításon.
Új, középen függesztett prémium hátsó fűkaszák X alakú összecsukással és profi technológiával
A FELLA az új RAMOS TLX sorozattal új generációjú, középen felfüggesztett hátsó kaszákat kínál széles körű felszereltséggel.