Bálázzon és csomagoljon a legjobbal!

Az utóbbi évek szeszélyes időjárásából kiindulva nehéz megjósolni, hogy milyen tavasz vár ránk és ezzel együtt milyen kaszálási szezonnak nézünk elébe az idei esztendőben. Ebből a kiszámíthatatlanságból fakadóan egyre jobban leszűkül a szálastakarmány betakarításának optimális időtartama, mivel számtalanszor előfordul, hogy például az első lucernakaszálási időszakban esők áztatják a már rendre kaszált értékes takarmányt, vagy esetleg éppen az esők miatt tolódik a kaszálás ideje. Ilyen helyzetekben előtérbe helyeződik a megbízható, üzembiztos, nagy teljesítményű munkagépek használata.

Az ír nemzetiségű vállalkozás a szálastakarmány betakarítógépek fejlesztésére, gyártására specializálódott. Gépei méltán helytállnak a világ bármely részén, amit a hazai, olykor-olykor extrém helyzetek is alátámasztanak. A Szolnokon készülő McHale bálázók két alaptípusa az F-5000 sorozatú fixkamrás és a V-6 sorozatú változókamrás körbálázók. A gépek magas alapfelszereltsége biztosítja mindazt, ami az üzembiztos, nagyteljesítményű bálázáshoz elengedhetetlen. Ezek közül csak néhányat megemlítve, ilyen pl. a 2,1 méter munkaszélességű rendfelszedő, eltömődésgátló (medveölő), az aprítókések, az automatikus láncolajzás, a kenhető csapágyazás, a hálókötözés és a robusztus, masszív kialakítás. Ezek a bálázók egyaránt alkalmasak száraz (széna, szalma) és nedves (szenázs) takarmány bálázására. A takarmány szempontjából fontos a minőség, hiszen csak jó minőségű takarmányforrásra alapozva lehet az állattenyésztésben megfelelő hozamokat elérni. Ma már hazánkban is egyre többen alkalmazzák a bálacsomagolást, mint a szenázskészítés egyik formáját.

Ezt a technológiát kisebb beruházással a meglévő szálastakarmány betakarító munkagépparkra lehet alapozni. A bálacsomagolás során magasabb nedvességtartalommal lehet felbálázni a lekaszált takarmánynövényt, lerövidítve így a fonnyadáshoz szükséges időt, csökkentve ezáltal az időjárásból fakadó kockázatot. Az ily módon tartósított takarmány jóval magasabb beltartalmi értékekkel rendelkezik, mint a széna, ami az állattartás szempontjából kedvező. A bálacsomagoló gépek és a csomagolt bálák mozgatásához használható bálamegfogók széles választékát kínálja a McHale, igazodva a helyi, illetve egyedi igényekhez. A gépek zavartalan működéséhez nélkülözhetetlen a gyors és biztos szerviz és alkatrészellátás. Erre ad biztosítékot a hazai gyártóbázis. Ha további részletek is érdeklik, látogassa meg honlapunkat vagy hívjon bennünket a megadott elérhetőségek egyikén! 

Ezeket olvasta már?

A KWS őszi búza- és árpaajánlata
Jelentős az érdeklődés a KWS őszi kalászosai iránt. A kenyérbúzától a takarmányárpáig széles a választék.
Forró napok jönnek
A nemzetközi piacok a keresletet és a tavalyi termést is meghaladó búzamennyiségre számítanak.
Rövidesen véget ér az aratási idény
Az őszi árpa termésátlaga meghaladja a tavalyit, s jó eredmény várható az őszi búzában is.
Nincs ok aggodalomra gabonafronton
A repce és az árpa gyengébb, a búza megfelelő.