fbpx

32. Bábolnai Gazdanapok – az OMÉK társrendezvénye

Írta: Szerkesztőség - 2019 július 03.

A több mint három évtizedes múltra visszatekintő kiállítás az agrárium kiemelkedő eseménye, ünnepe. A Bábolnai Gazdanapok nemcsak hagyományt teremtett, de értéket is képvisel, amire méltán büszke a rendezvény gazdája és rendezője, a Bábolna Nemzeti Ménesbirtok. Az elismertség ékes bizonyítéka, hogy mind a kiállítók, mind a látogatók döntő többsége évről-évre számon tartja az eseményt és visszatér a kiállításra.

Ebben az évben 2019. szeptember 5-8. között megrendezésre kerülő 32. Bábolnai Gazdanapok a 79. OMÉK társrendezvénye lesz.

A kiállítás élvezi a meghatározó szakmai szervezetek, a GOSZ, a MEGOSZ, MEGFOSZ, valamint a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara támogatását.

A rendező Bábolna Nemzeti Ménesbirtok, valamint Bábolna város és a régió is igyekszik még vonzóbbá tenni ezt a négy napot a szakma számára.

A Bábolnai Gazdanapok elsőként teremtette meg a mozgó gépbemutató lehetőséget és az eltelt évek alatt többek között ez adta a kiállítás sajátosságát. Minden évben a meghatározó gépforgalmazók, gépgyártók és a szakami szervezetek meghatároznak egy tematikát, amelyre felfűzik a mozgó gépbemutatót. Terveink szerint idén az öntözés és annak gépesítési háttere kerül fókuszba. A kiállítás súlypontját tehát a mezőgazdasági gépek és berendezések képezik, de bemutatásra kerül minden egyéb mezőgazdasághoz köthető termék és szolgáltatás, valamint jelen vannak az oktatáshoz és kutatáshoz köthető intézmények is.


Az elmúlt évhez hasonlóan több szakmai program is várja a Bábolnára érkező szakembereket. Folytatjuk a gyakorlati bemutatóval kiegészült SMARTFARM konferencia sorozatot, amelyen a tápanyag-gazdálkodás, a növényvédelem és az öntözés a három kiemelt témakör. A fő célkitűzés, hogy a gazdálkodók az elméletet és a gyakorlatot egy helyszínen hallhassák és láthassák. Vagyis összehozzuk az elméletet a gyakorlattal. Terveink szerint ingyenes szaktanácsadást biztosítunk a gazdálkodóknak precíziós gazdálkodás, talajvizsgálat, nedvességgazdálkodás és nyilvántartási – jelentési kötelezettségek témakörében.

A Bábolnai Gazdanapok második napján „Szakiskolai Napot” tartunk. Szeretnénk bemutatni a szakiskolai diákoknak a mezőgazdasági szakma érdekességeit, kipróbálhatják az erőgépeket és elbeszélgethetnek a kiállítókkal a szakma sokszínűségéről és lehetőségeiről is. Több száz diákot hívtunk és várunk az eseményre.

Kiemelt fontosságú lesz a rendezvényen a határon túli gazdák látogatása is. A Magyar Gazdakörök és Gazdaszervezetek Szövetségével és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával közösen hívjuk és várjuk a gazdákat, hogy szervezet formában végigvezessük a kiállításon. Bemutatjuk a legújabb technológiai újdonságokat és a szaktanácsadói ponton lehetőségük lesz konzultálni a felmerült szakmai gondokról.

A szervezők színes családi programokkal is várják a nagyközönséget. Lesz tesztvezetés, lovasbemutató, sétakocsikázás és egy mini gyermekparadicsom is. A látogatók szervezett csoportokban, idegenvezetéssel, idén is megtekinthetik a Ménesbirtok történelmi értékű épületegyüttesét és híres lóállományát is.

A Bábolnai Gazdanapok sikeres és eredményes megrendezésén túl a Ménesbirtok legfontosabb feladatai között szerepel a történelmi lótenyésztés, a génmegőrzés folyamatossága, a műemlék együttes fenntartása, valamint a hagyományok ápolása.

Az esemény immár szállóigévé vált jelmondata ismét tartalommal telik meg.

Bábolnai Gazdanapok – Arasson sikert!

www.babolnaigazdanapok.hu