fbpx

DUKE, az egészség bajnoka

Írta: Mezőhír - Hirdetés - 2021 július 14.

Azoknak ajánljuk, akik kimagasló olajtartalmú és stabilan magas terméshozamú repcehibridet keresnek.

  • Tarlórépa sárgaságvírusának ellenáll
  • Kiemelkedő kipergés-ellenállóság
  • Kimagasló olajtartalom

 

Duke repcehibrid Rapooll

 

A DUKE kiemelkedő hozamú, korszerű, korai érésű, rendkívül magas olajtartalmú hibrid. Tavaszi fejlődése és virágzása korai. Állománya közepes magasságú, megdőlésre nem hajlamos.

A hibrid széles körű védelemmel ellátott a kórokozókkal szemben, és az RLM7-es rezisztenciagénje kiválóan védi az őszi fómafertőzések ellen. Tarlórépa-sárgaságvírussal szembeni ellenálló képessége következtében nemcsak a vírus károsítása csökken, hanem plusz életerejének (vigorának) köszönhetően aszály idején több tartalékkal rendelkezik, fokozva ezzel termésstabilitását.

A hibrid későn is vethető, ekkor nincs szükség erőteljes regulálásra. Korán vetve azonban 4–6 leveles állapotban regulátorral kell kezelni az állományát. Betakarításának tervezhetőségét segíti kipergés-ellenállósága, becői jobban ellenállnak a külső fizikai behatásoknak, minimalizálva ezzel a pergési veszteséget.

 

Duke repcehibrid Rapooll

 

A hazai fajtaregisztrációs vizsgálatok során a sztenderd hibridek termésszintjét 9%-kal múlta felül. A NÉBIH 2018–2019-es eredményei alapján éréscsoportjában magasan a legjobb olajtartalmat érte el.

 

Duke repcehibrid Rapooll

 

Vetőmag-katalógusunk lapozható formában elérhető a képre kattintva.

 

Rapool katalógus 2021

 

Pálffy András
termékfejlesztő
RAPOOL Hungária Kft.
www.rapool.hu

 

Rapool Hungária Kft.