fbpx

MKB-MEGFOSZ együttműködés

Írta: Kristóf Imre - 2021 július 12.

Újabb, egy évre szóló stratégiai együttműködési megállapodást kötött az MKB Pénzügyi Csoport és a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetsége (MEGFOSZ). A 2017 óta tartó együttműködés megmutatja, hogy az agrárszektor és a pénzügyi szektor együttműködése értéket tud teremteni. A magyar agrárvilág számára alapvető fontosságúak az agrárszakmai szervezetek által szervezett és a bankok által finanszírozott tudatos, tervszerű képzési programok, valamint a kiszámítható pénzügyi szolgáltatások.

Az MKB Pénzügyi Csoport számára stratégiai jelentőségű, hogy megtalálja a kulcsfontosságú agrárszereplőkkel azokat a kapcsolódási pontokat, melyek hozzájárulhatnak a mezőgazdaság stabilitásának fenntartásához. A jelenlegi pandémiás helyzetben még inkább fontossá vált a szektor szereplőinek összefogása, melyet kiválóan példáz az MKB Pénzügyi Csoport és a MEGFOSZ újabb egy évre szóló együttműködési megállapodása. Ennek keretében az MKB Bank és az MKB-Euroleasing tovább folytatja a MEGFOSZ szakmai működésének és programjainak a támogatását.

 

Pandémia miatt, digitális tér

Az elmúlt évben kulcsfontosságú agrár rendezvények maradtak el. A modern agrárium eszméjéhez kapcsolódóan, reagálva a kialakult helyzetre a felek a digitális térbe tették át aktivitásaikat és online tartották meg a Legyél Te is agrárgépész! Országos Bajnokságot illetve bevezetették az AgrárIQ elnevezésű online edukációs kvízt. Az edukációs játék célja az agrárszakma népszerűsítése és az általános pénzügyi ismeretek bővítése volt, melyben a résztvevők mezőgazdasági és pénzügyi kérdésekre válaszolva tehették próbára a tudásukat. Az aktivitás sikerességét jól mutatja, hogy az első fordulóban több mint 31 ezren játszottak és a második fordulóba is 6 ezren jutottak el.

A pandémia okozta hatások jól szemléltetik, hogy hirtelen és kiszámíthatatlanul változhat meg a gazdasági helyzet, s emiatt fontos az agrárvállalkozások financiális támogatása és a modern agrárium finanszírozása. A felek számára kiemelt cél a fiatal generációk megszólítása is, hiszen a legmodernebb technológiák, technikák alkalmazása, a robotizációs folyamatok megismerése tudásfejlesztést igényelnek, amelyhez a fiatalabb generációk bevonása elengedhetetlen.

 

Vály Judit, MKB-Euroleasing, vezérigazgató:

Büszkeséget és örömet jelent számomra, hogy továbbra is támogathatjuk a fiatalok pályakezdését, hozzájárulhatunk szakképzésükhöz és az agrárgépész szakma népszerűsítéséhez, ezzel is erősítve a magyar mezőgazdaságot.  Mi sem jelzi jobban, hogy továbbra is nagy szükség lesz hozzáértő agrárgépészekre mint az, hogy az elmúlt egy évben a pandémia ellenére a mezőgazdasági gépek iránti kereslet és ezzel párhuzamosan ezen szegmens finanszírozási igénye is tovább erősödött. Partnereinkkel együttműködve azon dolgoztunk, hogy továbbra is a legjobb finanszírozási megoldást nyújtsuk ügyfeleink számára. Hiszem, hogy a hosszú távú siker alapja a korrekt hozzáállás és az ügyfél megbecsülése.

 

Harsányi Zsolt, a MEGFOSZ elnöke
Harsányi Zsolt, a MEGFOSZ elnöke

 

Harsányi Zsolt, MEGFOSZ elnök:

Sajnos a pandémiára tekintettel a személyes, több száz diákot mozgósító edukációs rendezvények elmaradtak, azonban ennek ellenére is nagyon sok mindent meg tudtunk valósítani közösen az MKB Pénzügyi Csoporttal. Az idei évben ismét bebizonyosodott, hogy a több ágazatot is érintő összefogás a gazdaság minden területén, így a folyamatosan technológiailag fejlődő agrárgépészetben, illetve az utánpótlás-képzésben is nélkülözhetetlen. Rendkívül szerencsések vagyunk, hogy a Pénzügyi Csoporttal együttműködve edukációs programjaink keretében mindkét terület tapasztalatait át tudjuk adni a jövő generációja számára.

 

Ginzer Ildikó, az MKB Bank üzleti vezérigazgató-helyettese:

A pandémia okozta negatív hatások enyhítésében kiemelt szerepe van a finanszírozó bankoknak, hiszen az ország mezőgazdaságának stabilitása az emberek mindennapi életére is kihat. Kulcsfontosságú az MKB Bank számára, hogy olyan teljeskörű finanszírozási megoldásokat és szakértő segítséget nyújtson az agrárvállalkozásoknak, amelyre az aktuális gazdasági helyzetben szükségük van, ezzel megteremtve számunkra a stabil alapokon álló fejlődés lehetőségét.

 

Forrás: Viczián Ágnes – MEGFOSZ