fbpx

MANDAM talajművelő gépek a Sato-Gép Kft.-től

Írta: Mezőhír - Hirdetés - 2021 május 27.

Tarlóhántás, vagy mélyebb művelés, nagy mennyiségű szármaradvány beforgatás, repce és napraforgó aprítás, szántáskiváltás, akár magágy előkészítés – mindenre van bizonyítottan jó MANDAM megoldásunk.

 

Sato-Gép Kft.

 

 

 

 

Rendhagyó évet írunk, melyben folyamatosak az áremelkedések a dráguló alapanyagárak következtében, amellett a gyárak az átlagosnál jóval hosszabb határidőkkel tudják teljesíteni a rendeléseket. Cégünk időben megtette a szükséges előkészületeket, melynek következtében időben megérkeztek a nyár talajművelő gépei. Sőt, most még kedvező áron és ingyenes házhozszállítással érhetők el a már készleten lévő gépek.

 

Mezőgazdaság, MANDAM talajművelő gépek
Minden mezőgazdasági tevékenységhez, talajműveléshez van jó MANDAM megoldás (Fotó: Sato-Gép Kft.)

Fontos a tarlóhántás megfelelő eszközzel történő elvégzése

A talaj-előkészítés szempontjából kulcsfontosságú a szármaradványok megfelelő módon a talajba keverése, a gyomok elleni mechanikus védekezés, a talajerózió csökkentése, valamit ezzel párhuzamosan a vetésforgónak megfelelő talaj-előkészítés. A két legismertebb és egyben legelterjedtebb gépcsoport a Mandam TOP szárnykapás szántóföldi kultivátorok, valamint a Mandam GAL / TAL megjelölésű függesztett és félig függesztett rövidtárcsái. Mindkét gépcsoport gépei alkalmasak szinte magágy minőségű talaj elkészítésére is.

A Mandam TOP elnevezésű szántóföldi kultivátorok strapabíró, robusztus, erős vázszerkezettel rendelkező munkagépek, melyek tökéletesen megállják a helyüket bármely tí­pusú talajon. Nem véletlen, hiszen számos konstrukciós megoldás, többek között a gép szerkezeti felépítése, a kapák elhelyezkedése és a kopóalkatrészek formái már kiforrott, prémium márkájú német gépek alapján készültek. Munkaminőségét már több mint egy évtizede bizonyítja hazánkban.

 

Mezőgazdaság, MANDAM talajművelő gépek
A kapák fedésben vannak, így teljes munkaszélességben megdolgozzák a talajt, és elvágják a
gyökérzetet (Fotó: Sato-Gép Kft.)

 

Az erős, háromgerendelyes vázra épített, három sorban elhelyezett kapák fedésben vannak, így teljes munkaszélességben megdolgozzák a talajt, és elvágják a gyökérzetet. A megfelelően ki­alakított kapaforma, a szárnyak és az oldalirányba (jobbra-balra) csavart kormánylemezek tökéletesen megforgatják a talajt, és bekeverik a szármaradványokat.

A kapák csereszavatosak a Köckerling típusú kopóelemekkel, így garantált a szép munkavégzés. A kapák kínálatát tekintve többfajta anyagvastagságú, felhegesztett és keményfémbetétes típus is elérhető, utóbbi hosszú élettartamú a homokos vagy kavicsos talajon használva is.

A szármaradványok bekeverése vagy a második ütemben való gyomirtás mellett fontos, hogy a munka során megfelelően lezárjuk a talajt. A szárnykapák mögött elhelyezett visszatakaró tárcsasor homogén talajfelszínt hagy maga után. Erre legjobb választás a gyűrűs henger sárkaparóval (U-profil, T- vagy ékgyűrűs), mely jól alkalmazható a legtöbb talajtípus és talajállapot esetén is.

A Mandam TOP kultivátorok kompakt gépek, ideálisak sekély, 8–15 cm-es művelésre vagy alapművelésre, egészen 30 cm mélységig, így megfelelőek az utóbbi időben egyre szélesebb körben alkalmazott szántáskiváltásra is. A Mandam TOP kultivátor elengedhetetlen kelléke minden gazdaságnak, a tarlóhántástól a szántáskiváltáson át egészen a magágy előkészítéséig.

A gépek 2,5-től 6 m-es munkaszélességig kaphatók. Típuson belül többféle kapaszámmal is kérhetők, nyírócsapos és rugós (dupla spirálrugós) kivitelben is. A Mandam TOP grúberek laza vagy akár kemény, kötött talajokon is minden tekintetben megállják a helyüket. Teljesítik a gazdák által elvárt szigorú követelményeket, azaz a hatékony és jó minőségű munkavégzést, hosszú élettartamot.

Az áruk rendkívül versenyképes, sőt fenntartásuk is gazdaságos. Kitűnő munkát végeznek velük a gazdák szerte az országban, így számtalan referencia igazolja a Mandam kultivátorok kiváló minőségét.

 

Mezőgazdaság, MANDAM talajművelő gépek
Versenyképes árak és gazdaságos fenntarthatóság jellemzik a MANDAM talajművelő eszközeit (Fotó: Sato-Gép Kft.)

 

Mandam GAL és TAL függesztett, valamint GAL-K és TAL-K félig függesztett rövidtárcsák

Jó minőségű, viszont kis és közepes gazdaságok számára is bőven megfizethető áron elérhető géptípusok. Kiválóan alkalmasak tarlóhántásra, de magágy előkészítéséhez is sok gazda előszeretettel használja.

Hatékonyan, nagy területteljesítménnyel dolgozhatunk vele, miközben az 560mm–es csipkézett tárcsalapok jó vágást és keverést biztosítanak. Gumibakos tárcsafelfüggesztésnek köszönhetően alkalmas kemény kötött talajok megmunkálására is, a laprugós felfüggesztésű típus pedig laza vagy középkötött talaj esetében még jobban porhanyít.

Az elmúlt években sokat fejlődött a márka mind küllemben, mind minőségben is. Megnövelték a vázmagasságot, mely még jobb áteresztő képességet eredményez, és megtartották az eddig is határozottan ideális kategóriába tartozó 100cm-es tárcsasorok közötti távolságot. A strapabíró, kétsoros SKF tárcsacsapágyazás gondozásmentes, mely 5-rétegű porvédő réteggel van ellátva.

 

Mezőgazdaság, MANDAM talajművelő gépek
Három év tárcsacsapágy-garancia a függesztett – és félig függesztett rövidtárcsák esetében (Fotó: Sato-Gép Kft.)

 

A minőséget igazolja a 3 év tárcsacsapágy-garancia. Felszereltséget tekintve számos opcionális lehetőség közül összeállíthatjuk az ügyfél igénye szerint. Terelő pálcasor a tárcsasorok között, vagy henger előtt és után is kérhető, valamint hengerprofil tekintetében is több megoldást kínál a gyár.

Rendkívül előnyös tulajdonság, hogy – a Mandam félig függesztett tárcsák fejlesztésnek köszönhetően – 2016 óta a henger előtt helyezkedik el a járószerkezet. Ez lényegesen jobb és modernebb megoldás a régi hátsó futóművel szemben. Sokkal optimálisabb a súlyponteloszlás, kedvezőbb a tárcsa talajnyomása, jobb a fordulékonyság, és jóval kevésbé tapasztalható a rövidtárcsák behullámzó tulajdonsága. Utóbbit ellen még véd a hidraulikus vonórúd, mely nyomástárolóval van szerelve.

Alapfelszereltség a hidraulikus munkamélység állítás, valamint szériatartozék a szállítási helyzetben történő hidraulikus biztosítás is.

 

Mezőgazdaság, MANDAM talajművelő gépek
Alap a hidraulikus munkamélység állítás és a szállítási helyzetben történő hidraulikus
biztosítás (Fotó: Sato-Gép Kft.)

 

A Mandam WN aprító henger

3-6 m munkaszélességben, szimpla és tandem tengelyű kivitelben kapható. Alkalmas bármilyen növényi maradvány (napraforgó, repce stb.), vagy akár teljes értékű (magasságú és zöld tömegű) zöldtrágya aprítására is.

Egyedi kialakításának köszönhetően felszerelhető a traktor frontjára, vagy hátsó felfüggesztésére, de akár egyes rövidtárcsák előtagjaként is alkalmazható. Fronthidraulikán leginkább optimális a használata, mert magunk előtt látjuk a munkaterületet, és taposás nélkül apríthatjuk a növényi részeket.

A késes tengely 380 mm átmérőjű, hat szegmensből áll, melyeken 8 mm-es keményforrasztott kések vannak felszerelve. Kis átmérőjének köszönhetően gyors a kerületi sebessége, ez által nagyon jó aprító hatású. Tökéletes alternatívája a szárzúzónak, viszont jóval alacsonyabb üzemeltetési költsége van.

A Mandam WN aprító henger, az innovatív szerkezetnek köszönhetően kiváló eszköz tarlókezelésre, vagy a zöldtrágyával felülvetett területek művelésére egyaránt. A növényzetet elvágva, megszaggatva, felaprítva homogén területet hagy maga mögött, gyorsítva a lebomlási folyamatokat. Kombinálhatjuk grúberrel vagy tárcsával egy menetben is.

 

Mezőgazdaság, MANDAM talajművelő gépek
Kombinálhatjuk az eszközöket egymenetes munkákra is (Fotó: Sato-Gép Kft.)

 

A bemutatott géptípusok mellett számos más talajművelő gépet (magágykészítő, cambridge henger, lazító) kínál még a Mandam gépgyár. Gondoljon időben a közelgő szezonra és foglalja le talajművelő gépet most kedvező áron!

 

Sato-Gép Kft.
www.satogep.hu

 

Sató-Gép Kft.