fbpx

Jó ötlet: az áruházlánc méhekkel látja el a beszállítóit

Írta: Gönczi Krisztina - 2021 április 13.

A Marks & Spencer áruház alapvetően ruházati cikkeiről ismert, de élelmiszert és italokat is forgalmaz. Az angol kereskedőhálózat most úgy döntött, hogy több mint 30 millió méhet szállít ki a partnereihez.

 

méhek kaptár
Méhek az áruházlánctól? (Fotó: Horizont Média)

 

Az ismert áruházlánc 28 gazdasággal áll állandó szerződéses kapcsolatban az Egyesült Királyságban. Ezekbe fognak idén nyár elején megérkezni a méhek. A Marks & Spencer egy új, ötéves program keretében helyez ki több mint 30 millió beporzót a beszállítóihoz, ezzel segítve a gazdaságokat a környezetbarátabbá válásban. A termelők a méhek révén a fenntartható gazdálkodást segítő agrártámogatásokra is jogosultakká válnak.

A méhek az emberiség táplálékának mintegy harmadához járulnak hozzá beporzó tevékenységükkel, de életfeltételeik a vadvirágos rétek csökkenésével egyre romlanak. Az áruházlánc meg van győződve róla, hogy a beporzók révén javulni fognak az átlaghozamok, kiegyensúlyozottabbá válik a termelés. Természetesen reklámnak sem utolsó egy ilyen lépés, hiszen a méhek hogyléte az egész társadalom figyelmét élvezi. A program részeként a Marks & Spencer 17 indikátor- és innovációs gazdaságot is létrehozott az Egyesült Királyságban, ahol a környezetbarát gazdálkodási módokat tesztelik és mérik ezek hatását.

 

Ez a cikk is érdekelheti: Méhészek, elkészült az akác- és selyemkóró-térképetek.