fbpx

Mobilbarát lett a MePaR

Írta: Szerkesztőség - 2021 április 12.

A Magyar Államkincstár az arculatához illeszkedő, mobileszközökről is jól használható, új térinformatikai eszközt fejlesztett. Könnyebbé vált az adat- és térképkezelés.

 

Mepar
Megújult a parcellaazonosító rendszer (forrás: MÁK)

 

Április 12-től a korábban működő nyilvános MePaR böngésző weboldalhoz képest a felhasználók egy modernebb felületet látnak maguk előtt a belépéskor. A megjelenés kialakítása során a Kincstár részéről szempont volt a felhasználói élmény javítása is. A könnyebben navigálható, átláthatóbb kereső funkció segítségével a felhasználó gyorsabban megtalálja az érintett területet, hamarabb választ talál a felmerülő kérdéseire. Az okostelefonok elterjedt használatát az új weblap kialakítása során a Magyar Államkincstár is tekintetbe vette, így az új weblap mobileszközön is áttekinthetően használható.

 

A térképfedvények kezelése kézenfekvő és kiegészült az évente eltérő, a Kincstárnál rendelkezésre álló légifelvételek megválasztásának lehetőségével. A hossz-, terület-, és sugár- mérések megújult formában érhetőek el, szintén világos kezelhetőséggel. Az új böngésző segítségével egyszerűen meghatározhatóak koordináták WGS, valamint EOV formátumban is. Egy szintén nagyon hasznos új funkció az aktuális térképnézet nyomtatása. Ezzel az eszközzel a felhasználók lehetőséget kapnak hagyományos „képernyőfotó” eszközök használata helyett egy professzionális megjelenésű térkép kinyerésére.

 

A megújult MePaR portál segítségével a gazdálkodók eredményesebben követhetik az adatok változásait, érhetnek el a parcelláikhoz kapcsolódó fedvényekről információt, és így hatékonyabban vehetnek részt a parcelláikkal kapcsolatos ügyintézésben is. A megújult portál megtalálható a Kincstár MV honlapján az Alkalmazások között vagy a https://mepar.mvh.allamkincstar.gov.hu linken.

 

Lásd a témában: Támogatáskezelő applikáció: helyszíni ellenőrzést is végez

 

Összeállította: Gönczi Krisztina