fbpx

Tudjon meg mindent a gabonafélék növényvédelméről! (PDF)

Írta: Mezőhír - Hirdetés - 2021 március 13.

A Nufarmer Magazin legfrissebb különszámában a kalászosokkal foglalkozunk. A gabonafélék Magyarországon a legnagyobb területen vetett szántóföldi növénycsoportot képezik, ezért növényvédelmük minden részletre kiterjedő ismerete akár tonnákban mérhető többlettermést és gazdasági hasznot jelent a gazdáknak.

 

A Nufarm palettáján legnagyobb számban olyan termékek találhatók, amelyek kalászos kultúrákban használhatók fel. Ezekre építve kiadványunkban összefoglaltuk a gabonatermesztés során felmerülő legfontosabb irányelveket, kiemelt helyen szerepeltetve a növényvédelmet. Érintettük a terménypiaci helyzetet, hiszen nem elég megtermelni a jó minőségű, nagy mennyiségű gabonát, de az is fontos, hogy azt minél jobb áron tudjuk értékesíteni.

Talán nincs olyan szántóföldi növénytermesztéssel foglalkozó gazdaság Magyarországon, ahol ne lenne őszi búza vagy egyéb kalászos növény. Így mindenki évről évre megtapasztalhatja, hogy a siker érdekében az éghajlat, az agrotechnika megváltozása, a felhasználható növényvédőszer-hatóanyagok körének beszűkülése miatt egyre intenzívebben kell foglalkozni ezekkel a kultúrákkal is. A növényvédelem minden területén – gyomirtás, gombaölő szeres kezelések, rovarok elleni védelem – minden év újabb és újabb meglepetéseket okoz. A felmerülő kihívások nyomon követése érdekében a magazin szerkesztése során azt az elvet követtük, hogy a mikor, miért és mivel kérdésekre adjunk választ. A növény fejlődését szakaszokra bontottuk, az adott fenológiai állapotban jelentkező problémákat ismertettük, és minden egyes rész végén leírtuk, hogy a Nufarm milyen technológiát javasol a sikeres növényvédelem érdekében.

 

Azzal, hogy a növényvédelmen kívül érintettük az őszi búza élettanát, környezeti és agrotechnikai igényét, szélesebb és átfogóbb képet igyekeztünk adni a búza intenzív termesztéséről. Reméljük, hogy kiadványunkkal nemcsak a fiatal, kezdő gazdálkodóknak tudunk hasznos információkkal szolgálni, hanem a már évtizedek óta praktizáló növényvédős kollégák is szívesen olvassák majd a magazint. Bár sok, már számukra ismert, tanult és gyakorta tapasztalt problémát boncolgattunk, talán mégis tudunk olyan tippet adni, amelyet a sokat megélt kollégák is be tudnak illeszteni a saját technológiájukba.

 

Nufarmer magazin kalászos különszám

A kiadvány a képre kattintva ingyenesen letölthető!

 

A tavaszi teendők elvégzéséhez és az előttünk álló növényvédelmi szezonhoz jó egészséget, sok sikert kívánok Önnek a Nufarm Hungária Kft. csapata nevében!

 

Salamon György
ügyvezető

 

Amennyiben folyamatosan frissülő információkat szeretne kapni a Nufarm termékeiről, keresse fel Facebook-oldalunkat!