fbpx

Készül az élelmiszeripari kiírás kisüzemeknek!

Írta: Szerkesztőség - 2021 február 02.

Az új pénzügyi ciklusban háromszorosára nő a vidékfejlesztésre fordítható pénzügyi keret. Ebből a kormány céljai szerint az élelmiszeripart is erőteljesen fejleszteni kell. Már formálódik az első, kisebb üzemeket célzó kiírás.

 

kenyer

 

A január 28-án megtartott első egyeztetés alkalmával dr. Bognár Lajos országos főállatorvos, élelmiszerlánc-felügyeletért felelős helyettes államtitkár hangsúlyozta, fontos, hogy már 2021-ben új, az élelmiszeripar valós szükségleteire reflektáló pályázati lehetőségek nyíljanak meg. Az élelmiszeripar támogatottsága a 2014-2020-as időszakban meghaladta a 400 milliárd forintot. Az ágazat támogatásáért és fejlesztéséért felelős Agrárminisztérium fő törekvése a 2021-2027-es időszak esetében is a rendelkezésre álló források értéket teremtő felhasználása.

A szaktárca az élelmiszeripari szereplők igényeinek megismerése érdekében online megbeszélést kezdeményezett dr. Bognár Lajos vezetésével. A főbb fejlesztési irányokat már az első egyeztetés során sikerült meghatározni. Ezek finomítása lesz a következő alkalmak feladata. A továbbiakban az Agrárminisztérium szakemberei pályázati felhívásokká fordítják át az élelmiszeripar szereplőivel feltárt igényeket. Az elsődleges cél, hogy már az idei évben új lehetőségek álljanak az ágazat rendelkezésére. 2021 első félévében az élelmiszeripari mikro- és kisvállalkozások számára egy kisebb értékű, elsősorban eszközbeszerzésre irányuló pályázat, míg a második félévben a nagyobb vállalati méretek beruházásainak pályázata nyílhat meg.

 

Lásd még cikkünket a témában: Olyan támogatásözön jön, amilyet még nem láttunk!