fbpx

Gazda leszek – Videóval

Írta: Kristóf Imre - 2021 január 13.

Verses színezőt kaptak a kiskunhalasi óvodások. A Székesfehérvár és Környéke Gazdakör kiadásában megjelent füzet mezőgazdasági témájú egyszerű rajzokat, és könnyedén megjegyezhető verseket tartalmaz. A kicsinyek megtudhatják ebből többek között azt, hogy miből készül a kenyér, vagy, hogy milyen finom gyümölcsök teremnek hazánkban. A verses színezőt az ország többi óvodájába is eljuttatják, hogy minél több gyermek ismerhesse meg azt a fontos munkát, amit a gazdák az élelmiszereink előállításával végeznek.

 

 

Amíg az óvónő verset olvasott, a gyerekek kiszínezték a rajzokat  a Gazda leszek című kiadványban.  A kiskunhalasi Lomb utcai Katolikus Óvodában, Csanádi Lajos, a Halas és Környéke Gazdakör elnöke adta át a kis füzeteket Tallér Erzsébet tagintézmény vezetőnek, hogy minden gyermek kiszínezhesse a mezőgazdasággal kapcsolatos rajzokat.

 

Tallér Erzsébet és Csanádi Lajos

 Tallér Erzsébet tagintézményvezető, Lomb utcai Katolikus Óvoda, Kiskunhalas és Csanádi Lajos elnök, Halas és Környéke Gazdakör

 

Így készül a méz, búzából kenyér…

A kiadvánnyal az a célunk, hogy az óvodásokkal megismertessük a magyar gazdák által termelt kiváló termékeket, azok előállításának módjait. Betekintést nyerhetnek ezáltal az egyes szakmákba is, amelyeket később talán ők maguk is szívesen választanak majdismertette a kiadvány célját Csanádi Lajos.  A Majki Andi verseit és rajzait tartalmazó verses színezőt a Székesfehérvár és Környéke Gazdakör adta ki, és a terveik szerint az ország minden óvodába el fogják juttatni a gazdakörök.

 

Lomb utcai Katolikus Óvoda

Lomb utcai Katolikus Óvoda, Kiskunhalas

 

Búzát vetnek, kertészkednek

– A halasi gazdakörrel évek óta együttműködik óvodánk. Magaságyásokban búzát vetettünk, gyógynövénykertet ápolunk, ami azért fontos, mert sok gyermek itt ismerkedik meg először a földművelés alapjaival. Ez a kis füzetecske pedig azért hasznos mert játékos formában tovább bővítheti az ismereteiket – mondta lapunknak Tallér Erzsébet az óvoda vezetője. – A magaságyások létesítéséről korábban itt írtunk.