fbpx

2021 első felében még igényelhetők az új Széchényi-hitelek

Írta: Szerkesztőség - 2020 december 18.

A válságra való tekintettel egy fél évig még biztosan rendelkezésre állnak a krízishitelek.

 

paprikacsomagolas

 

A Gazdaságvédelmi Akcióterv részeként májusban vezették be az új Széchenyi Kártya Folyószámlahitel Plusz, a Széchenyi Munkahelymegtartó Hitel, a Széchenyi Likviditási Hitel, a Széchenyi Beruházási Hitel Plusz és az Agrár Széchenyi Kártya Plusz termékeket, melyek szeptemberben kiegészültek a Széchenyi Turisztikai Kártya, valamint az Agrár Széchenyi Beruházási Hitel Plusz konstrukciókkal.

A kormány a hitelekhez változatlan mértékű állami támogatást biztosít kamat-, kezelési költség-, kezességi díjtámogatás, illetve adott konstrukció esetén egyéb költségtámogatás formájában annak érdekében, hogy a járvány elhúzódásával a hazai mikro-, kis- és közepes méretű vállalkozások továbbra is a finanszírozási igényeiknek megfelelő forráshoz jussanak.

A program hitelei iránt a legnagyobb érdeklődés a mikrovállalkozások részéről érkezett, a befogadott ügyletek közel 80 százaléka kapcsolódik hozzájuk. Az igénybe vett hitelek túlnyomó része likviditási-finanszírozási célokat szolgál, de megfigyelhető a beruházások finanszírozására irányuló kérelmek emelkedő száma is. A kormány döntése értelmében az Széchenyi Kártya kríziskonstrukciói folyamatosan igényelhetők maradnak 2021. I. félévében is – írja a növekedés.hu. Lásd még cikkünket a Növekedési Hitelprogramról itt.