fbpx

Január15-ig lehet jelentkezni erre a népszerű képzésre

Írta: Szerkesztőség - 2020 november 24.

A Szent István Egyetem budapesti Élelmiszertudományi Karán felsőfokú, munka mellett elvégezhető, diplomával elismert oktatást kínál a gyümölcs-zöldségfeldolgozás iránt érdeklődőknek. A képzés gyakorlatias megközelítést ígér.

Az Élelmiszertudományi Kar több mint 50 éve képez élelmiszeripari szakembereket. A képzés megbízható szakmai tudást ad, amit a magas felvételi pontszámok és az itt végzettek jó elhelyezkedési aránya is visszaigazol. A kar honlapja szerint a zöldség-gyümölcs feldolgozásról szóló tananyag összefoglalja az ágazatban szükséges ismereteket, a fajtaismeretektől a feldolgozás-technológiákon át a kereskedelemig. A tananyag összeállításánál az elmélet és gyakorlat összhangját tartották szem előtt. A hallgatók olyan versenyképes tudást szerezhetnek, amellyel képesek lesznek egy kis- vagy középüzem szakmai és vezetői feladatainak ellátására, vagy egy saját kisüzem irányítására. A képzés nyitva áll azok számára is, akik pusztán tudatos fogyasztóként szereznének mélyebb ismereteket.

 

zöldségfeldolgozás

 

A képzést elsősorban azoknak ajánlják, akik

  • a gyümölcs-zöldségfeldolgozó ágazatban tevékenykednek, és szeretnék ismereteiket bővíteni, naprakésszé tenni;
  • az élelmiszeripar más ágazatiban dolgoznak, de szívesen elmélyülnének a gyümölcs-zöldségfeldolgozásban.

 

A képzés 2 félévből áll, és munka mellett is elvégezhető. Az oktatás levelező tagozaton folyik, jellemzően kétnapos kurzusok keretében (kéthetente péntek délután és szombaton, tantervtől függően). A gyakorlati (tanüzemi és laboratóriumi) órákat több időpontban is meghirdetik. A képzés díja 300.000 Ft/félév, ami magában foglalja a műszerek, berendezések, illetve a felhasznált nyersanyagok, segédanyagok, az oktatási anyagok, valamint a tanulmányi utak költségeit is. Diákhitel igénybe vehető, de csak az alapdiplomával rendelkező hallgatók számára.

Jelentkezési határidő: 2021. január 15.
Felvételről szóló értesítés: 2021. január 20.
Tanévkezdés: előreláthatólag 2021. február 12.

További részletek itt. A Mezőhír az alma kapcsán foglalta össze a friss fogyasztásra és a feldolgozásra szánt termék piacát.